Exposició "Wu Tsang"

Traductor de Google:

Schedule

El MACBA estrena la instal·lació fílmica de Wu Tsang, una meditació sobre la multiplicitat de significats que encarna la protagonista de l’òpera de Georges Bizet. Carmen és un símbol de llibertat i alhora un conducte per a la misogínia, una icona del sacrifici, una força impura, generadora, que constitueix una amenaça per a l’europeïtat. Filmada a Sevilla, la pel·lícula explora les adaptacions i construccions populars del mite de Carmen, que barreja la ficció amb un paisatge històricament disputat. L’obra se serveix del moviment i del so per entreteixir les diferents escenes i personatges.

Wu Tsang (Worcester, Massachusetts, 1982) és directora de cinema i artista de performance. A les seves obres explora històries ocultes, narratives marginalitzades i la mateixa acció performativa, combinant tècniques narratives i documentals amb incursions fantàstiques en l’imaginari. Tsang reimagina representacions racialitzades i amb enfocament de gènere més enllà del marc visible per incloure-hi les múltiples perspectives canviants amb què experimentem l’esfera social.

L´exposició estarà acompanyada per una sèrie d´actuacions en col·laboració amb el Festival Grec.

Les performances i instal·lacions de Tsang s’han presentat internacionalment en museus, biennals i festivals cinematogràfics. El 2018 va rebre la prestigiosa beca MacArthur.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Address:
Plaça dels Àngels, 1
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
When
From 20/07/2024 to 03/11/2024

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year