‘L’amansi(pa)ment de les fúries’

Traductor de Google:

The Parking Shakespeare company was set up ten years ago with the aim of staging an open-air version of a Shakespeare play every summer. Since then the company has grown in talent and ambition. You may have seen them performing in the Parc de l’Estació del Nord, on a small circular stage for performers and audiences.

They’re going back to their beginnings now with a double bill to mark their tenth anniversary and turn the Teatre Grec into an intimate space.

First off is a version of L’amansiment de la fúria (The Taming of the Shrew), directed by feminist playwright Carla Rovira. It’s no coincidence that this is a revamp of one of Shakespeare’s most sexist plays.

How does one represent a text like this from a feminist perspective? Rovira places the emphasis on the aggressive behaviour that the freedom and rebelliousness of the main character, Caterina, generates among the men around her.

Schedule

Others

Se celebra a:
Teatre Grec.
Es venen les entrades a:
Palau de la Virreina. Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes, sent l'únic punt de venda dels descomptes per a grups i Last Minute.
Es venen les entrades a:
Palau de la Virreina. Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes tret de les de venda exclusiva a Tiquet Rambla (grups i Last Minute).
Es venen les entrades a:
Teatre Grec. A taquilles el mateix dia com a mínim 1 hora abans de l'inici. Entrades sense descompte i també amb descomptes tret de les de venda exclusiva a Tiquet Rambla (grups i Last Minute) i abonaments.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona. - Grec Festival de Barcelona


Muntar un Shakespeare a l'aire lliure cada estiu: amb aquesta intenció va néixer fa deu anys una companyia que, avui, ha crescut en talent i ambició. Tornen als orígens amb un programa doble que converteix el Teatre Grec en un espai íntim.

Segur que els heu vist actuar al parc de l'Estació del Nord, on hi ha un petit escenari circular que acull els intèrprets i el públic. Ni elements escenogràfics a la vista ni equipament tècnic... Només el talent dels actors i actrius, les seves veus i els textos d'un gran de l'escena. Així s'aconsegueixen uns muntatges frescos, capaços de posar el teatre a l'abast de tothom, seguint la tradició anglosaxona (ho veureu a Londres i altres ciutats britàniques, però també a Nova York) d'oferir obres del bard en espais públics i de manera gratuïta. Potser la proximitat s'adiu poc amb les grans dimensions del Teatre Grec, d'aquí que, per a l'ocasió, l'espai escènic i les grades hagin limitat la seva capacitat per propiciar una sensació d'intimitat. Allà, els Parking Shakespeare celebren l'aniversari de la seva creació l'any 2009 amb un programa doble. Arrenquen amb L'amansiment de la fúria, que ja va posar en escena per a la companyia Pep Garcia-Pascual el 2009 però que, deu anys després, reprèn la directora i també dramaturga Carla Rovira (Aüc, Màtria...). És una autora totalment identificada amb el feminisme i no és cap casualitat que es disposi a revisar una de les obres més masclistes de Shakespeare (la companyia Els Pirates també la porta a escena, igualment revisitada, en aquesta mateixa edició del Festival). Com representar en clau feminista una obra com aquesta? Rovira ho fa posant el focus en els comportaments agressius que la llibertat i rebel·lia de la protagonista, Caterina, genera en els homes que l'envolten.

Una producció de Parking Shakespeare.

Amb la col·laboració del Grec 2019 Festival de Barcelona.

Autoria: William Shakespeare Traducció: Salvador Oliva Direcció, adaptació i dramatúrgia: Carla Rovira Interpretació: Silvia Albert Solape, Andrea Artero, Esmeralda Colette, Adrià Díaz, José Pedro Garcia Balada, Oriol Genís, Òscar Jarque, Ariadna Matas, Santi Monreal, Laura Vila Kremer Producció i comunicació: Aina Puig Producció executiva: Aina Bujosa Direció artística: Pep Garcia-Pascual

Teatre Grec

Address:
Pg Santa Madrona, 36
:
Sants-Montjuïc
Area:
El Poble-sec
Post Code:
08038
City:
Barcelona
Where
Teatre Grec
When
31/07/2019

Phone number

Telephone for event information:
933161000 (informació sobre l'accesibilitat dels espais)
Telephone for event information:
933171416 (missatges text curt per a persones amb discapacitat auditiva)

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year