'Gustavo Faverón'

Traductor de Google:

Schedule

L’autor conversarà amb Robert Juan Cantavella i Jorge Carrión sobre la seva darrera novel·la, Minimosca (Candaya, 2024).

Minimosca és un laberint amb forma de novel·la, un forat de cuc en la història, un portal cap a dimensions paral·leles embogides, on es confonen la realitat i la memòria, la ficció i la metaficció, la imaginació i el temps. A les seves pàgines hi conviuen la comèdia de terror, el drama romàntic de la bogeria, la tragèdia de la història universal i les venjances del mite clàssic, com en unes Mil i una nits comptades per infinites Sherezades. 

Els innombrables relats que componen Minimosca cobreixen més d'un segle de la història d'Europa i de les Amèriques: les guerres mundials, l'Holocaust, els Balcans, l'art d'avantguarda a França i els Estats Units, les dictadures d'Amèrica Llatina, el Perú de Sendero Luminoso, la confusió contemporània davant l'horror de la veritat i la seducció de la mentida. Els seus personatges –dones supervivents, boxadors fora de polleguera, pares devoradors, psicòpates desdoblegats, exiliats, migrants clandestins, i avatars tragicòmics de Stephen King, Marcel Duchamp, Allen Ginsberg, Georgette Phillipart o César Vallejo– estan marcats per la insània, l'absurd i el pànic de perdre-ho tot, però també, per l'esperança, l'amor i l'amistat fins a les últimes conseqüències. Més que una novel·la o moltes novel·les entreteixides, Minimosca és una experiència de vida que lectores i lectors recordaran per sempre. 

Gustavo Faverón Patriau (Lias, 1966) és autor de les novel·les El anticuario (Candaya, 2016) i Vivir abajo (Candaya, 2019; finalista de la Biennal Vargas Llosa 2019) i dels llibres d’assaig Rebeldes, Contra la alegoría, Puente aéreo i El orden del Aleph (Candaya, 2021). Va ser editor de les antologies Toda la sangre i Bolaño salvaje (Candaya 2008), director de les revistes Visto & Bueno, Somos, Dissidences i La Vaca Multicolor, i membre del comitè editorial de la llegendària Dialectics. Després de doctorar-se en Literatures Hispanes a Cornell, va ser professor a Stanford i l'Escola de Llengües de Middlebury. Avui és cap del Departament de Literatures i Llengües Romanços a Bowdoin, on abans va dirigir el Programa d'Estudis Llatinoamericans. Els seus articles, columnes d'opinió i ressenyes literàries han aparegut a més de quaranta revistes i diaris de tot el món, i els seus llibres han estat traduïts a set idiomes. Viu a Brunswick, Maine, amb la seva parella i la seva filla. 

Hi col·labora: Candaya.

Biblioteca Gabriel García Márquez

Address:
Plaça de Carmen Balcells Segalà, 1
:
Sant Martí
Neighborhood:
Sant Martí de Provençals
City:
Barcelona
Where
Biblioteca Gabriel García Márquez
When
25/11/2024

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year