‘Antoni Tàpies. Political Biography’

Traductor de Google:

‘Antoni Tàpies. Political Biography’ is the first exhibition to bring together groups and series of works that established Tàpies as one of the key European artists of the post-war era, from the mid-1950s and through the 1960s. The display also highlight the artist’s commitment to the visualisation of the anti-Franco political struggle

The exhibition is on at the Fundació Antoni Tàpies from 8 June to 24 February 2019.

Schedule

Others

Se celebra a:
Fundació Antoni Tàpies.


L´obra d´Antoni Tàpies ha travessat condicions polítiques tan diverses com la postguerra, el franquisme, l´antifranquisme i la instauració de la democràcia a l´Estat espanyol. Malgrat la censura, l´estètica informalista i abstracta de Tàpies va esdevenir signe d´una politització silenciosa. Durant els darrers anys del franquisme la seva pintura va gaudir d´una agència indirecta que demostra una capacitat de mobilització insòlita. A un nivell internacional, Tàpies triomfà com el representant d´una nova generació d´artistes de l´Estat espanyol que sintonitzen amb el cosmopolitisme de l´expressionisme abstracte i l´​art autre impulsat per Michel Tapié. La circulació de les seves obres ateny les cites més destacades, com ara la Documenta, la Biennal de Venècia, la Biennal de São Paulo o el Carnegie International. La seva exhuberància formal, i el sentit paradoxal i irresoluble de les seves peces, el convertiran en un dels representants més destacats de l´art modern.

L´exposició reunirà per primera vegada conjunts i sèries d´obres que a mitjan dècada de 1950 i durant la de 1960 van establir la identitat de Tàpies com un dels artistes essencials de la postguerra europea, així com obres que fan palès el compromís de l´artista amb la visualització de les lluites polítiques antifranquistes. En el context d´aquesta exposició, les peces del fons de la Fundació i els préstecs procedents de col·leccions europees desplegaran la trajectòria de Tàpies a partir d´un exercici biogràfic que, lluny d´il·lustrar la vida de l´artista, pretén examinar la vida de les obres subjectes a una circulació que en pot activar un sentit ric i polisèmic, i on la política no sempre és reconeixible explícitament.

Aquesta exposició coincidirà amb l´edició d´​Antoni Tàpies. Biografia política​, à carrec d´Enciclopèdia Catalana i la Fundació Antoni Tàpies. Així mateix, a la tardor del 2018 la Fundació d´Antoni Tàpies acollirà un Congrés Internacional que pretén reunir investigadors i estudiosos que s´apropin a l´obra d´Antoni Tàpies com un cas d´estudi per aprofundir en el coneixement de la modernitat crítica. Aquestes iniciatives marquen l´inici d´un programa que ha de culminar l´any 2023, quan se celebri el centenari del naixement de l´artista.

Fundació Antoni Tàpies

Address:
C Aragó, 255
:
Eixample
Area:
La Dreta de Eixample
Post Code:
08007
City:
Barcelona
Where
Fundació Antoni Tàpies
When
From 08/06/2018 to 24/02/2019.

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year