‘The Canadenca strike’

Traductor de Google:

The Canadenca strike (February and March 1919) is one of those episodes that stays in the collective memory and represents a major victory. The conquest of the eight-hour working day thanks to this significant strike is a symbol of labour rights won by the working classes.

A century after the strike, this exhibition highlights Catalonia’s role in achieving this milestone. The display offers a chance to step back into this period, with footage from photojournalists and graphic humour from the time. Original documents and accounts from those who were there offer a greater insight into the mobilisation and its different stages.

Schedule

Others

Organitzat per:
Museu d'Història de Catalunya.
Se celebra a:
Museu d'Història de Catalunya.


Hi ha esdeveniments que la memòria col·lectiva recorda com a moments de tri omf i la vaga de La Canadenca n'és un. Obtenir la jornada de 8 hores va ser indubtablement una gran fita en la lluita pels drets laborals de la classe obrera. Al cap de cent anys d'aquells fets, aquesta exposició vol ressaltar el paper de Catalunya en la consecució d'aquesta important millora en les condicions de treball.

La vaga es va iniciar a l'empresa Riegos y Fuerza del Ebro, que estava duent a terme el projecte d'electrificació de Catalunya, va ser liderada pel Comitè de la Regional Catalana de la CNT i la van protagonitzar i guanyar obrers que treballaven en diferents indrets de Catalunya.

L'exposició que us presentem està dividida en tres àmbits: el context, la vaga en si i la llarga lluita per aconseguir la reducció de la jornada laboral a 8 hores. Les imatges de fotoperiodistes i d´humoristes gràfics, les filmacions, l'aportació de documents originals i les reflexions de protagonistes dels fets són els recursos que utilitza l'exposició per relatar visualment els esdeveniments, identificar alguns dels seus protagonistes i apropar- nos a l'època. A més, la cronologia facilita entendre millor cada etapa d'aquesta mobilització.

La jornada de 8 hores va suposar un abans i un després en les condicions de treball, però la lluita sindical continua avui en dia perquè encara resten molts drets laborals per conquerir.

Museu d'Història de Catalunya

Address:
Pl Pau Vila, 3
:
Ciutat Vella
Area:
La Barceloneta
Post Code:
08039
City:
Barcelona
Where
Museu d'Història de Catalunya
When
From 13/06/2020 to 13/09/2020.

Website

Web:
www.mhcat.cat

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year