‘Music in your fingers’

Traductor de Google:

Reobertura, 9 de juny

‘Music in your fingers. African Sansas of La Fontana Foundation’ is a monographic exhibition on this family of instruments from Africa, offering thirty pieces. Finger harps, known as sansas, have long been an exclusive feature of the African continent, from Ivory Coast to Mozambique, Cameroon and the Democratic Republic of the Congo. At the end of the 18th century, the use of this instrument spread to the Americas as a result of the migrations imposed by the slave trade.

The first iconographic tests of these objects, then known as pianino or thumb pianos due to the technique of mainly clamping the keys with the thumbs, date back to the early 17th century and document examples brought by the Portuguese and Italian missionaries present Congo river basin.

Schedule

Others

Se celebra a:
Museu de la Música - L'Auditori.


Mostra monogràfica dedicada a una de les famílies d´instruments més característiques del continent africà, les sanses.

El Museu de la Música de Barcelona inicia una nova línia de col·laboració amb La Fundació La Fontana, centre d´art privat creat el 1992 per custodiar la col·lecció Helena Folch-Rusiñol, formada per un conjunt excepcional de prop de 2.000 instruments musicals tradicionals de l´Àfrica, Oceania, Àsia i Amèrica, i un fons de 14.000 peces de ceràmica espanyola.

Aquest cicle s´inicia amb Músiques als dits. Sanses africanes de la Fundació La Fontana, una mostra monogràfica dedicada a una de les famílies d´instruments més característiques del continent africà representada per més de trenta peces, que es podrà veure del 19 de setembre de 2019 al 30 d´agost de 2020.

Els instruments coneguts com a sanses – una de les apel·lacions en llengua vernacla més comunes – han estat durant temps una exclusivitat del continent africà, de Costa d´Ivori a Moçambic, passant pel Camerun i la República Democràtica del Congo, d´on provenen la majoria de les peces conservades a la Fundació La Fontana. A finals del segle XVIII l´ús d´aquest instrument s´estén a les Amèriques com a conseqüència de les migracions imposades pel tràfic d´esclaus.

Les primeres proves iconogràfiques d´aquest tipus d´objectes, llavors coneguts com a pianino o pianos de polze per la seva tècnica que consisteix en pinçar les tecles amb els polzes principalment, es remunten al principi del segle XVII i documenten exemplars portats pels missioners portuguesos i italians presents a la conca del riu Congo.

Museu de la Música - L'Auditori

Address:
C Lepant, 150
:
Eixample
Area:
El Fort Pienc
Post Code:
08013
City:
Barcelona
Where
Museu de la Música - L'Auditori
When
From 19/09/2019 to 30/08/2020.

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year