“Tintín i la Lluna”

Traductor de Google:

‘Tintín i la Lluna’ (Tintin and the moon) marks the 50th anniversary of the moon landing on 21 July 1969, on board the Apollo 11.

Tintin’s author, Hergé, was actually a few years ahead of the landing though, with two mythical comics, Destination Moon and Explorers on the Moon. The comics were published as a series in the Tintin magazine between 30 March 1950 and 30 December 1953.

This exhibition seeks to inform about and document the Apollo 11 project to learn about before, during and after the moon landing. It includes scientific studies and the technological successes that made the feat possible, as well as objects, interactive features and experiences explaining what the journey was like and what advances it meant for humanity.

Schedule

Others

Se celebra a:
CosmoCaixa Barcelona.
Es venen les entrades a:
CosmoCaixa Barcelona.


'Tintín i la Lluna' és una exposició organitzada per l'Obra Social "la Caixa" per commemorar el cinquantè aniversari de l'arribada dels humans a la Lluna. El 21 de juliol de 1969, es va arribar per primera vegada a la Lluna a bord de la nau Apollo 11.
Neil Armstrong va fer els primers passos sobre la superfície lunar i va pronunciar una frase històrica: «És un petit pas per a un home, però un gran salt per a la humanitat». L'esdeveniment va ser rebut al centre de control a Houston i retransmès arreu del món.

Alguns anys abans, però, Tintín s'havia avançat en el món de la ciència-ficció de la mà del seu autor, Hergé, amb dos títols mítics, Objectiu: la Lluna i Hem caminat damunt la Lluna, que van veure la llum en forma de lliuraments periòdics a la revista Tintín entre el 30 de març de 1950 i el 30 de desembre de 1953.

Tot sovint, la ciència-ficció i la realitat es relacionen en diferents moments de la història. L'exposició Tintín i la Lluna té com a objectiu divulgar i documentar el projecte Apollo 11, per saber com va ser l'abans, el durant i el després de l'arribada a la Lluna; presentar els estudis científics i els èxits tecnològics que van fer possible aquesta gesta, i mostrar objectes, interactius i experiències que expliquin com va ser aquest viatge i quins avenços va suposar per a la humanitat. L'exposició permetrà que els visitants facin un recorregut des que Galileu va observar per primera vegada la Lluna fins que per fi els humans hi vam deixar la nostra empremta. Un moment clau en la història de la conquesta de l'espai que va permetre tenir una altra visió de la Terra i de
l'espai.

CosmoCaixa Barcelona

Address:
C Isaac Newton, 26
:
Sarrià-Sant Gervasi
Area:
Sant Gervasi - la Bonanova
Post Code:
08022
City:
Barcelona
Where
CosmoCaixa Barcelona
When
From 14/12/2018 to 26/05/2019.

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year