‘Beyond the Trenches (1936-1939)’

Traductor de Google:

In the summer of 1936, Alec Wainman (1913-1989) embarked on a two-year journey which would change his life. A 23-year-old pacifist and apolitical Quaker, he was troubled by the situation in Spain, where nationalists had risen against the Republic, and signed up as a volunteer with the British Medical Unit.

He arrived in the Spanish Republic on 31 August to support the people it represented. He brought his trusty Leica camera with him, using it to capture images of those people and their experiences.

The photos are the result of a forty-year process to recover 1,650 negatives from that period.

The display seeks to regain the memory of the civilians and volunteers who came from all over the world to fight on the side of the Republic.

Schedule

Others

Se celebra a:
Museu d'Història de Catalunya.
Organitzat per:
Museu d'Història de Catalunya.


Al juliol del 1936, Alec Wainman (1913-1989) era un jove de 23 anys ple d'ideals, pacifista, quàquer i apolític que, davant l'angoixa que li produïa la situació que vivia Espanya, on els nacionals s'havien aixecat contra la República espanyola, s'apuntà com a voluntari de la Unitat Mèdica Britànica (BMU), cosa suposà l'inici d'un viatge de dos anys que li marcaria la vida. El 31 d'agost va arribar a la República espanyola per donar suport al poble que simbolitzava, per la seva resistència al cop militar i feixista, l'esperança per al món. Va venir amb la seva fidel companya, la seva càmera Leica, que va donar testimoni d'aquelles persones i de les seves experiències. Lingüista amb talent, ràpidament va aprendre a parlar amb fluïdesa espanyol, català i basc, la qual cosa, a més de ser-li molt útil, el va apropar a la gent. Com en el cas de La maleta mexicana de Robert Capa, Gerda Taro i David Seymour i la «maleta francesa» d'Agustí Centelles, la «maleta anglesa» d'Alec Wainman és també la història d'una maleta perduda. Vuitanta anys després de la retirada i el final de la guerra, aquesta mostra vol recuperar la memòria dels civils i voluntaris que van venir d'arreu del món a lluitar al costat de la República, abans que desapareguin del refugi de la nostra memòria col·lectiva. Les fotografies, que són el resultat d'una recerca de quaranta anys per recuperar 1.650 negatius perduts d'aquest període, guien el descobriment de les seves històries.

Museu d'Història de Catalunya

Address:
Pl Pau Vila, 3
:
Ciutat Vella
Area:
La Barceloneta
Post Code:
08039
City:
Barcelona
Where
Museu d'Història de Catalunya
When
From 21/06/2019 to 03/11/2019.

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year