‘Bill Viola. Mirrors of the Unseen’

Traductor de Google:

Espai: El pis de la família Milà

Bill Viola (New York, 1951) is one of the most outstanding artists on the international scene. Regarded as one of the pioneers of video art, he uses audio-visual technology to explore what it is to be human and the transitory nature of life.

Viola immerses the viewer in an inner world, delving into the fundamental experiences of existence. His extraordinarily intense and beautiful works are unique and always moving.

The exhibition ‘Bill Viola. Mirrors of the Unseen’ offers an extensive look at the career of this artist and includes significant early works such as The Reflecting Pool, along with more recent creations such as Martyrs (Earth, Air, Fire, Water), commissioned by St. Paul’s Cathedral in London, where it has been on display since 2014.

At the same time this exhibition is on at La Pedrera, some of the artist’s works are also being featured at the Palau de la Música and El Liceu.

Schedule

Others

Es venen les entrades a:
Fundació Catalunya La Pedrera.
Se celebra a:
Fundació Catalunya La Pedrera.


Bill Viola (Nova York, 1951) és un dels artistes més destacats i amb més renom del panorama internacional. Considerat un dels pioners del videoart, utilitza sofisticades tecnologies audiovisuals per explorar i expressar una preocupació constant per la naturalesa de l´ésser humà i la transitorietat de la vida.

Centrat en qüestions universals com el naixement, la mort, el dolor, la redempció o el pas del temps, el seu treball obre camí als sentits per vehicular sentiments i generar estats d´ànim. En les seves creacions sense paraules la imatge se sent, s´escolta, remou i desvetlla profundes emocions. El moviment alentit i en bucle submergeix l´espectador en un món interior aprofundint en les experiències fonamentals de l´existència per «despertar l´ànima». Les seves obres, d´una intensitat i una bellesa extraordinàries, són úniques i sempre ens commouen.

L´exposició «Bill Viola. Miralls de l´invisible» ofereix un ampli recorregut per la trajectòria de l´artista, que ha evolucionat en paral·lel al desenvolupament de la tecnologia del vídeo al llarg dels darrers quaranta anys, i abasta des d´obres significatives dels seus inicis, com 'The Reflecting Pool' (1977-1979), fins a creacions recents com 'Martyrs (Earth, Air, Fire, Water)', un encàrrec fet per la catedral de Saint Paul de Londres, on s´exhibeix de manera permanent des del 2014.

Simultàniament a la presentació d´aquesta mostra a La Pedrera, i amb el propòsit d´augmentar la irradiació de l´exposició arreu del territori amb la creació d´una xarxa de centres col·laboradors, es presenten alguns dels seus treballs en altres institucions culturals, tant a la ciutat de Barcelona –al Palau de la Música Catalana i el Gran Teatre del Liceu– com en altres punts del país: el Bòlit, Centre d´Art Contemporani. Girona, el Museu de Montserrat i el Museu Episcopal de Vic.

Fundació Catalunya La Pedrera

Address:
C Provença, 261*265
:
Eixample
Area:
La Dreta de Eixample
Post Code:
08008
City:
Barcelona
Where
Fundació Catalunya La Pedrera
When
From 04/10/2019 to 05/01/2020.

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year