‘From Bubble’

Traductor de Google:

From Bubble, the contemporary art project by the artist Daniel Bagnon, kicks off a programme of a hundred activities based around Alzheimer’s. The goal of the activities is to raise public awareness and understanding on the effects of this illness and its social cost.

The initiative involves the Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona (AFAB), the Fundació Pasqual Maragall, the Fundació Alzheimer Catalunya, the Fundació ACE and the Fundació Uszheimer, with collaboration from Barcelona City Council.

The programme includes lectures, a festival of short films, workshops, guided tours and more.

As from 22 October, around 4,000 bubbles on the ground mark out a route around the twenty centres and municipal facilities hosting the activities. This 10 km route is mainly around the districts of Ciutat Vella, Nou Barris, Sant Andreu and Les Corts.

The public wear and tear of these bubbles is intended to symbolise the gradual loss of neuronal connections which affects Alzheimer’s sufferers. At the same time, the Museu Marítim is displaying the main feature of Bagnon’s art project: a sculpture consisting of 33 independent pieces suspended in the air and representing the brain of people who suffer from the illness.

The programme can be downloaded here.


Conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre què representa la malaltia de l'Alzheimer i l'enorme cost social que té. Aquest és el principal objectiu que s'ha fixat Barcelona per l'Alzheimer. Al costat de les persones afectades i les seves famílies', una iniciativa que arrenca aquest dijous amb el projecte d'art contemporani From Bubble, una idea original de l'artista Daniel Bagnon. L'esdeveniment comptarà igualment amb la implicació directa de les cinc entitats de la ciutat que treballen en l'àmbit d'aquesta malaltia: l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Barcelona (AFAB), la Fundació Pasqual Maragall, la Fundació Alzheimer Catalunya, la Fundació ACE i la Fundació Uszheimer, a banda de la col·laboració de l'Ajuntament. Per fer-ho possible, Barcelona acollirà durant gairebé dos mesos un centenar d'activitats centrades en aquesta malaltia, que estaran distribuïdes per tota la ciutat, i que inclouran un festival de curts, conferències, performances, tallers i visites guiades, entre d'altres.

Al voltant de 4.000 bombolles (bubbles) col·locades al terra que configuren un recorregut d'uns 10 kilòmetres serviran per senyalitzar la vintena de centres i espais municipals que acolliran alguna de les activitats, i que s'ubicaran especialment als districtes de Ciutat Vella, Nou Barris, Sant Andreu i Les Corts. Les seus de les cinc entitats també acolliran part d'aquestes activitats. Les bombolles situades a diferents carrers de la ciutat utilitzen l'acció del públic sobre elles mateixes com un gran esdeveniment global que simbolitza la pèrdua progressiva de les connexions neuronals, tal com passa amb l'Alzheimer. L'element central de tot plegat és un gran cervell humà que s'ubicarà al Museu Marítim de Barcelona, una escultura de l'artista Daniel Bagnon formada per 33 peces independents suspeses en altura.


Programa complet d'activitats

Diferents espais de la ciutat

Address:
Pla Seu, 1
:
Ciutat Vella
Area:
El Barri Gòtic
Post Code:
08002
City:
Barcelona
Where
Diferents espais de la ciutat
When
From 25/10/2018 to 11/12/2018.

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year