‘La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental’

Traductor de Google:

‘La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental, 1946-1980’ is one of the most notable projects for Brossa Year.

The exhibition looks at various trends in experimental poetry in Europe and America between 1946 and 1980, when Joan Brossa created his poetic language.

The exhibition includes works and documents from Felipe Boso, Bernard Heidsieck, Edgardo Antonio Vigo, Fernando Millán, Eugen Gomringer, Amanda Berenguer, BpNichol, Nicanor Parra, Paul de Vree, Elena Asins, François Dufrêne, Décio Pignatari, Brion Gysin, Mathias Goeritz and Mary Ellen Solt.

Schedule

Others

Se celebra a:
Fundació Joan Brossa.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.
Organitzat per:
Consorci d'Educació de Barcelona.


L´exposició mostra la crisi del llenguatge poètic a la Postguerra europea i Dictadura franquista i les innovacions aportades en el camp de la poesia experimental (poesia visual, sonora i d´acció). Mostra, per tant, un recorregut per la poesia experimental de la segona meitat del segle xx a partir de l´obra de Brossa establint lligams entre la seva obra i poetes d´Europa i d´Amèrica. L´objectiu és fer visible tota la constel·lació de grups, plataformes i poetes que experimentaven durant la segona meitat del segle xx i la seva relació amb la producció de Brossa i la catalana en general. Aquests diàlegs permeten posar en valor aspectes originals de l´obra brossiana i relacionar la seva poètica amb els moviments d´avantguarda del seu moment: lletrisme, la poesia concreta brasilera i europea, la poesia visiva italiana, la poesia sonora, el text/sound suec i les pràctiques artístiques conceptuals, entre d´altres. La voluntat final és reivindicar Brossa com un dels autors més personals, amplis i contundents de la poesia experimental del segle xx i col·locar-lo al lloc que es mereix de l´escena internacional.

A càrrec d'Eduard Escoffet

Organitza Fundació Joan Brossa

Fundació Joan Brossa

Address:
C Seca, 2
:
Ciutat Vella
Area:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Post Code:
08003
City:
Barcelona
Where
Fundació Joan Brossa
When
From 16/05/2019 to 29/09/2019.

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year