‘La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental’

Traductor de Google:

‘La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental, 1946-1980’ is one of the most notable projects for Brossa Year.

The exhibition looks at various trends in experimental poetry in Europe and America between 1946 and 1980, when Joan Brossa created his poetic language.

The exhibition includes works and documents from Felipe Boso, Bernard Heidsieck, Edgardo Antonio Vigo, Fernando Millán, Eugen Gomringer, Amanda Berenguer, BpNichol, Nicanor Parra, Paul de Vree, Elena Asins, François Dufrêne, Décio Pignatari, Brion Gysin, Mathias Goeritz and Mary Ellen Solt.

Schedule

Others

Se celebra a:
Fundació Joan Brossa.


Amb l'objectiu de contextualitzar la recerca poètica de Brossa, La xarxa al bosc vol oferir una mirada àmplia i necessàriament fragmentària de la galàxia de poetes que van eixamplar enormement el camp d'expressió poètica i van influir en la resta d'àmbits creatius. El període de l'exposició –de 1946 a 1980– ve determinat per l'aparició a París del lletrisme, que va organitzar la seva primera activitat pública el gener de 1946, i l'inici d'una dècada, la de 1980, en què Brossa començarà a ser àmpliament reconegut. Entre aquests dos anys, poetes de tots els racons d'Europa i Amèrica exploren noves vies per fer dialogar la poesia amb les eines i els llenguatges del present. És també en aquest període quan es multipliquen els grups, revistes, festivals i plataformes que acaben conformant una xarxa gairebé infinita que traspassa fronteres i que fa circular poemes visuals, concrets i sonors en tota mena de suports, sovint efímers i de baix cost.

L'exposició se centra en tots aquests suports per mostrar no només les creacions d'aquests poetes sinó també per fer evident els mitjans d'intercanvi de l'època i mostrar textos teòrics que ajuden a entendre els plantejaments que hi ha al darrere d'aquesta vasta producció.

Entre d'altres, l'exposició presentarà obres i documentació de Felipe Boso, Bernard Heidsieck, Edgardo Antonio Vigo, Fernando Millán, Augusto de Campos, Eugen Gomringer, Amanda Berenguer, bpNichol, Nicanor Parra, Guillem Viladot, Arrigo Lora-Totino, Paul de Vree, Elena Asins, François Dufrêne, Décio Pignatari, Brion Gysin, Ernst Jandl, Antonio Caro, Bob Cobbing, Guillermo Deisler, Pierre i Ilse Garnier, Alain Arias-Misson, Jiří Kolář, Salette Tavares, Marcel Broodthaers, Mathias Goeritz, Mary Ellen Solt, António Aragão, Ferdinand Kriwet, José Luis Castillejo, John Furnival i Juan Luis Martínez.

Tot aquest material estarà presentat en diàleg amb obres de Joan Brossa. Obres procedents de: Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Fondazione Bonotto, Archivo Lafuente, AcquAvivA Archives, Arquivo Fernando Aguiar, Museu Jaume Morera, Fundació Privada Guillem Viladot, Arxiu Hac Mor Xargay, Fundació Joan Brossa i els arxius personals d'Eduard Escoffet, Salette Brandão, Vicenç, Altaió, família Iglésias Colomer, Glòria Bordons i Manuel Guerrero.

L'exposició es podrà visitar fins al 29 de setembre i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

Fundació Joan Brossa

Address:
C Seca, 2
:
Ciutat Vella
Area:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Post Code:
08003
City:
Barcelona
Where
Fundació Joan Brossa
When
From 16/05/2019 to 29/09/2019.

Phone number

Telephone of information:
934589994

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year