‘Miró-Gaudí-Gomis’

Traductor de Google:

Miró was a great admirer of Gaudí’s work, valuing the architect’s spirit of risk and improvisation. Both artists took nature as the origin of their creations.

Following Gaudí’s example, Miró cast objects from his everyday surroundings and from nature, building them into his sculptures. He was also attracted by the trencadís pattern, incorporated into monumental and public work and prompting the series of prints Sèrie Gaudí, which he created in homage to the architect in 1979.

Besides the prints, the exhibition offers a selection of sculptures by Miró which converse with photos of Gaudí’s architecture taken by Joaquim Gomis.

Gomis managed to capture the beauty and poetry in the work of the two artists, both of whom, drawn to the mysterious power of nature, imbued their works with a magical quality which is brought to the fore in this exhibition.

Schedule

Others

Se celebra a:
Fundació Joan Miró.


Miró sempre va manifestar una gran admiració per l'obra de Gaudí, de qui valorava l'esperit de risc i d'improvisació. Tots dos autors entenen la natura com l'origen de les seves creacions. Gaudí s'hi inspira per crear tant ornaments com elements estructurals. Per a Miró, la natura és fonamental en la seva concepció plàstica i poètica, fins al punt que confessava: «He arribat a pintar directament damunt roques enormes a fi d'incorporar-me als elements d'aquest paisatge, tot marcant-los amb la meva empremta».

Tant Gaudí com Miró s'interessen per nous procediments i materials, traspassen els límits convencionals de les seves disciplines i experimenten amb l'obra escultòrica. Seguint l'exemple de Gaudí, Miró emmotlla objectes del seu entorn quotidià o bé elements de la natura i els incorpora a les seves escultures. En acoblar-los, es transformen en éssers fantàstics. També l'atreu el trencadís, una tècnica popular consistent a reutilitzar bocins de ceràmica, que incorpora a l'obra monumental i pública i que evoca al conjunt de gravats Sèrie Gaudí, amb la qual l'any 1979 ret homenatge a l'arquitecte.

A més del conjunt de gravats, aquesta exposició presenta una selecció d'escultures de Miró que dialoguen amb les fotografies que Joaquim Gomis va fer de l'arquitectura de Gaudí. Algunes d'aquestes imatges van ser publicades als anomenats fotoscops, una col·lecció de fotollibres que va contribuir a difondre i revaloritzar l'obra gaudiniana.

De manera aparentment intuïtiva, Gomis va saber traduir en imatges la bellesa i la poesia contingudes en l'obra de tots dos artistes, els quals, atrets per la força misteriosa de la natura, van atorgar a les seves creacions un caràcter màgic que aquesta exposició posa en relleu.

Fundació Joan Miró

Address:
Av Miramar, 1
:
Sants-Montjuïc
Area:
El Poble-sec
Post Code:
08038
City:
Barcelona
Where
Fundació Joan Miró
When
From 08/06/2019 to 06/10/2019.

Website

Web:
www.fmirobcn.org

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year