‘Tàpies at 30’

Traductor de Google:

‘Tàpies at 30’ exhibits the works produced by the painter between 1953 and 1963, when he was in his thirties. During this period, Tàpies reached maturity in his art and created the so-called matter paintings, a style where earthy and grey colours predominated, and which placed him in an important position among the international Spanish avant-gardists.

The pieces are from the foundation’s collection, as well as the artist’s family and private collections, offering a fine opportunity to enjoy some works never displayed in public. The works are accompanied by documents from the period, providing the historical context for Tàpies’ work.

Schedule

Others

Se celebra a:
Fundació Antoni Tàpies.


Vol ensenyar les obres que aquest pintor va fer entre el 1953 i el 1963, l'època de la seva trentena. Aquest va ser el període de la trajectòria artística de Tàpies en què va assolir la maduresa del seu art i va crear les anomenades pintures matèriques, un estil de pintura en què feia predominar els colors terrosos i grisos i que el va situar en una posició important dins les avantguardes espanyoles i internacionals.

Les peces procedeixen del fons de la Fundació, així com de la família de Tàpies i de col·leccions privades, i per això serà una gran oportunitat per gaudir d´obres mai vistes pel públic. Aniran totes acompanyades de documentació de l'època per poder incloure les obres de Tàpies en el marc històric del seu moment.

Fundació Antoni Tàpies

Address:
C Aragó, 255
:
Eixample
Area:
La Dreta de Eixample
Post Code:
08007
City:
Barcelona
Where
Fundació Antoni Tàpies
When
From 03/10/2020 to 06/06/2021.

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year