‘Vallès: Manufacturing Pasts, Manufacturing Futures’

Traductor de Google:

This display takes the factory as a symbolic, ideological and social place, exploring the proletarian memory of the towns of Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Sabadell and Terrassa.

Zulian constructs an audio-visual narrative in seven episodes: The Factory, The Working Girl, The Journey, Industrial Estates, The Tower, At Night We Built Houses and Utopias, which invite us to think about the new forms of mobilisation and protest that will come from industrial outskirts.

The author will be conducting guided visits on the Tuesdays of 2 and 6 July, at 6 pm.

Schedule

Others

Se celebra a:
La Virreina Centre de la Imatge.


'Vallès: fabricar passats, fabricar futurs' és un projecte amb el qual Claudio Zulian recorre la memòria proletària de la comarca del Vallès, una zona històricament i políticament adscrita a l´anomenat «cinturó roig» de Barcelona.

Partint de la fàbrica com a lloc simbòlic, ideològic i social, l´artista explora, alhora, els espais productius i els àmbits vivencials, el patrimoni material i els imaginaris emigrants, la noció de comunitat configurada al voltant d´uns eixos o en un estat perpetu de definició.

Tanmateix, Vallès: fabricar passats, fabricar futurs també és una invitació a pensar quins horitzons es dibuixen cap als temps venidors, quins són els nous codis de mobilització i de veu pública que s´hauran d´erigir des de les perifèries industrials, quin paper tindrà la fàbrica al segle xxi, dins d´una economia transnacional dirigida per les elits del capitalisme financer, a partir del dràstic canvi de paradigma en l´estatut del treball i en el paper dels treballadors.

Fruit d´un complex procés de diàleg i cooperació entre quatre ajuntaments vallesans –Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Sabadell i Terrassa–, aquesta proposta, que va arrencar el 2017, va anar mostrant les seves etapes evolutives des de formats ben diversos.

Així, doncs, al Museu d´Art de Cerdanyola, sota el títol Utopies, es van presentar tres videoinstal·lacions precedides de la peça Work-in-progress; al Centre Cultural de Ripollet es va poder veure El viatge i els polígons, amb imatges fotogràfiques i una peça audiovisual; al Museu d´Art de Sabadell es va exhibir Imatges a l´ombra del temps: la fàbrica, i al Centre Cívic del barri de la Maurina i a la Sala Muncunill de Terrassa, el treball De nit construíem cases. A més d´aquesta sèrie de mostres, s´han dut a terme un conjunt de tallers, taules rodones, trobades i conferències específics per a cadascuna de les diferents localitats.

La instal·lació a La Virreina Centre de la Imatge adopta la forma d´un relat audiovisual amb set episodis –La fàbrica, La nena obrera, El viatge, Polígons, La torre, De nit construíem cases i Utopies– que configuren una mena de políptic on s´albira una certa història possible per a les noves imatges proletàries.

La Virreina Centre de la Imatge

Address:
C la Rambla, 99
:
Ciutat Vella
Area:
El Raval
Post Code:
08002
City:
Barcelona
Where
La Virreina Centre de la Imatge
When
From 08/06/2019 to 29/09/2019.

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year