Mapping al Palau Güell 'Parabòlic Gaudí'

Traductor de Google:

Schedule

Others

Occur on:
Palau Güell.

El Palau Güell (1886-1890) va ser construït per Antoni Gaudí i destaca per la manera innovadora en què l´arquitecte va concebre l´espai i la llum. L´edifici va ser un encàrrec del seu amic i mecenes, l´empresari Eusebi Güell Bacigalupi, que va viure-hi amb la seva família fins a principis del segle XX. Durant aquest període, l'edifici va esdevenir un punt de trobada de les avantguardes artístiques i musicals d´aquell moment. Al saló central, eren freqüents els concerts en els quals l´orgue era el gran protagonista i la cúpula feia de gran altaveu.

Amb el propòsit de continuar aquest esperit de creació, el Palau ofereix el mapping Parabòlic Gaudí. L´espectacle es centra en la geometria de la cúpula amb forma parabòlica i composta d´hexàgons. De manera que, aquest element arquitectònic, a través d'una mirada analítica i imaginativa, es transforma en un llenç per a la projecció de geometria abstracta generada amb eines digitals. La projecció de llum es sincronitza amb la música del nou orgue, instrument construït el 2011 per l´orguener Albert Blancafort, que integra els tubs de fusta de l'orgue original de 1888. Gràcies al sistema d´automatització MIDI, l´orgue sona en directe sense que l´hagi de tocar cap organista, obrint les portes a un món replè de possibilitats per explorar. Per exemple, aquest sistema permet que l´orgue interpreti arpegis més ràpids que els que mai podria fer un ésser humà o poder generar notes de 20 mil·lisegons.

L´espectacle és un projecte de Playmodes, estudi d´investigació audiovisual format el 2008 per l´enginyer Eloi Maduell i el músic Santi Vilanova, autor de la composició musical. Entre els projectes nacionals i internacionals, en destaca el mapping de les pintures romàniques de l´església de Sant Climent de Taüll.

Més de 125 anys després de la construcció de l´immoble, us proposem un espectacle únic en el món en què la llum, l´arquitectura i la música es tornen a fusionar. Una manera sorprenent de descobrir aquesta obra inscrita a la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO pel seu valor universal excepcional.

Palau Güell

Address:
Carrer Nou de la Rambla, 3*5
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Palau Güell
When
Permanent event

Website

Web venda d'entrades:
http://entrades.palauguell.cat/

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year