A programme of telescope observations and guided night-time visits at the Fabra Observatory

Traductor de Google:

Astronomy. Astronomy evenings at Collserola every Friday and Saturday until the end of May.

Barcelona’s Fabra Observatory in the heart of the mountains of Collserola has been studying the cosmos, the climate and earthquakes since 1904. 

This programme of visits offers you the chance to explore the observatory from the inside, enjoy the views over the city from outside the dome, and observe the stars in the Barcelona night sky through the telescope.

Observations on Fridays

Languages: Catalan and Spanish

Includes: Guided visit to the museum and the Catalan modernist style hall [ function room] at the Fabra Observatory, telescope observation and a visit to the outside of the dome.

Observations on Saturday

Languages: Catalan, Spanish and English

Includes: Guided visit to the spaces at the Catalan modernist style building   [function room, meridian lens room and office] at the Fabra Observatory, a talk, a video about astronomy, telescope observation, a visit to the outside of the dome and a glass of Cava or fruit juice.

Observations calendar October 2022 - May 2023

Schedule

L'Observatori Fabra de Barcelona s'aixeca imponent en la serra de Collserola des de 1904, any de la seva inauguració, i porta més de 100 anys estudiant el cosmos, el clima i els terratrèmols. Deixa't portar de la mà dels nostres guies i gaudeix de la visita a l'interior de l'edifici, aprenent tant la història de l'observatori com dels principals membres que van treballar i que van cuidar de l'Observatorori Fabra.

Tots els divendres i dissabtes a partir del 21 d'octubre de 2022 fins el 27 de maig 2023, podreu venir a conèixer l'Observatori Fabra, gaudir d'una conferència, de les vistes de Barcelona des de l'exterior de la cúpula i observar els astres a través del telescopi.

Observacions en divendres

Idioma: Català i Castellà

Inclou: Visita guiada al museu i sala modernista [ sala d'actes] del Observatori Fabra, observació amb el telescopi i visita a l'exterior de la cúpula.

Duració: 1h 30min

Preu

Adult: 15€

Infantil (fins a 12 anys): 7,50€


Observacions en dissabte

Idioma: Català, Castellà i Anglès

Inclou: Visita guiada al museu i a les sales de l'edifici modernista [sala d'actes, sala de l'ullera meridiana i despatx] del Observatori Fabra, conferència, projecció d'un video sobre astronomia, observació amb el telescopi, visita a l'exterior de la cúpula i copa de cava o suc de fruita.

Duració: 2h 30min

Preu

Adult: 25€

Infantil (fins a 12 anys): 12,50€


Podeu consultar aquí el calendari fins el mes de maig: www.sternalia.com/files/productos/6/calendario-observaciones

Observatori Fabra

Address:
Ctra Observatori Fabra, 27
:
Sarrià-Sant Gervasi
Neighborhood:
Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes
City:
Barcelona
Where
Observatori Fabra
When
From 21/10/2022 to 27/05/2023

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year