‘Parsifal’

Traductor de Google:

Opera. Wagner's masterpiece is back at the Liceu with Claus Guth’s production and a deluxe cast of singers.

Claus Guth’s critically and publicly acclaimed production of Parsifal brings this masterpiece from the history of Richard Wagner's lyrical works back to the Liceu's stage, conducted by the Gran Teatre’s maestro, Josep Pons.

He does so with a cast of specialist Wagnerians headed by Nikolai Schukoff, as Parsifal, and Elena Pankratova, as Kundry, by the side of René Pape (Gurnemanz), Matthias Goerne (Amfortas) and Evgeny Nikitin (Klingsor).

The opera offers and inter-war Germany and sets its central characters in a hospital for disabled war veterans suffering from trauma and despair. The production focuses on the symbolic and updated myth warning of false redeemers.

This is one of the deepest and most complex operas from the Wagnerian universe, a complete challenge for the Gran Teatre del Liceu's Choir and Symphony Orchestra.

Artistic information

Conductor: Josep Pons; Stage director: Claus Guth; Cast: Nikolai Schukoff, Elena Pankratova, René Pape, Matthias Goerne, Evgeny Nikitin, Paata Burchuladze, Isabella Gaudí, Núria Vilà, Mercedes Gancedo, Sonia de Munck, Tanit Bono, Marifé Nogales, Josep Fadó, Felipe Bou, Cristina Toledo, Clare Presland, Facundo Muñoz, Marc Sala, Joaquín Fernández; Amics de la Unió Children’s Choir (Josep Vila Jover, conductor), Coral Càrmina (Daniel Mestre i Dalmau, conductor), Gran Teatre del Liceu Choir (Pablo Assante, conductor), Gran Teatre del Liceu Symphony Orchestra.

Duration: 5 hours and 15 minutes.

Schedule

Others

Occur on:
Gran Teatre del Liceu.

Festival escènic sagrat basat en llegendes medievals sobre el sant Grial i la llança de Longinus, Parsifal és la darrera partitura de Richard Wagner. Obra de caràcter simbòlic, exemplifica millor que cap altra òpera el concepte de la redempció. Parsifal, l’heroi que ignora els seus propis orígens i fins i tot el seu nom, personifica la innocència i la compassió. 

L’estrena de Parsifal als grans teatres d’òpera a partir del 1914, moment en què van prescriure els drets exclusius que tenia el Festival de Bayreuth des del 1882, va provocar un important impacte a Barcelona. A mitjanit del 31 de desembre del 1913, el Liceu s’avançava a la resta de teatres del món per descobrir una partitura colossal. 

Aquest muntatge de Claus Guth, segurament un dels més aclamats, té la mirada posada a la vella Europa tant ben explicada a La muntanya màgica de Thomas Mann. Coproducció del Gran Teatre del Liceu i l’Opernhaus Zürich del 2011, interpreta l’obra fora del context de l’època en què va ser escrita. La recerca dels Cavallers del Grial en un redemptor està correlacionada amb la desorientació i cerca de significat en els anys posteriors a la Primera Guerra Mundial, i en última instància reflecteix els esdeveniments que van portar al cop d’estat a Alemanya l’any 1933: un decadent hospital per a lesionats de la guerra, inundat de traumes i desànim, on les esperances dipositades en un nou líder només portaran a un nou desastre. Centrada en el símbol i el mite, mostra la decadència moral i física en el si d’una saga familiar. Un conflicte que l’amor i el perdó podran resoldre. 

Josep Pons, exescolà de Montserrat que somniava en aquest títol ja des dels seus anys al monestir, ens conduirà pels misteris d’aquest monument musical extraordinari amb un repartiment vocal de luxe que inclou Nikolai Schukoff, Elena Pankratova, René Pape, Matthias Goerne i Evgeny Nikitin. Sens dubte, un dels moments més commovedors de la temporada. 


Fitxa artística

Direcció d'escena:Claus Guth

Escenografia i vestuari: Christian Schmidt

Coreografia: Volker Michl

Il·luminació: Jürgen Hoffman

Videoartista: Andi A. Müller

Producció: Gran Teatre del Liceu

Gran Teatre del Liceu

Address:
C la Rambla, 51*59
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Gran Teatre del Liceu
When
From 25/05/2023 to 07/06/2023

Website

Web venda d'entrades:
http://www.liceubarcelona.cat

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year