Saló de Cent - Ajuntament de Barcelona

Traductor de Google:

Funcionalitat actual del Saló de Cent

Es duen a terme actes institucionals, com la presa de possessió de l'alcalde, lliurament de distincions municipals, actes ciutadans, consells de participació, casaments civils els caps de setmana entre moltes d'altres.

Aforament: 252 persones

Dies de casaments: Caps de setmana, excepte l'últim de cada mes.

Horaris: Divendres: 17h. 18h. 19h.Dissabtes: 11h. 12h. 13h.

Flors: En cas que la parella vulgui posar flors al saló de Cent, anirà a compte d'aquests, i haurien de ser dos centres de flors blanques i d'una alçada de 1,20 mts. aproximadament.

Aparcament de cotxes: La parella tindrà l'autorització d'aparcament per a dos cotxes a la Plaça Sant Miquel.

La celebració del casament al Saló de Cent comporta unes despeses obligatòries, que s'han d'abonar a l'empresa contractada, pels serveis audiovisuals de música i assistència tècnica així com de dues hostesses/os per l'atenció als nuvis i convidats, essent el preu total vigent per a l'any 2023: 119,73 35 €, iva inclòs, pel servei d'hostesses/os i 71 €, iva inclòs, pel servei del tècnic de so.

https://ajuntament.barcelona.cat/ca/casaments-civils-al-salo-de-cent

Història del Saló de Cent.

Aquesta sala, que havia de servir per a les reunions dels membres del Consell de Cent, va ser encarregada al mestre d'obres Pere Llobet el 1369. Una làpida situada al fons de l´estança ens informa que el rei Pere III celebrà aquí el seu primer Consell dels Cent Jurats, el 17 d´agost de 1373. Inicialment es dissenyà una sala de planta rectangular coberta per un sostre pla amb bigues, dividit per dos arcs de pedra.

La llum hi entrava a través d'una rosassa de grans proporcions i tres més petites. El gran saló patí diverses reformes al llarg del temps i la seva fesomia original fou modificada amb nous elements o bé restauracions, com passà després del bombardeig de 1842, que hi va produir importants destrosses . L'ultima reforma és dels primers anys del segle XX, quan es van construir el cadiram d'estil gòtic i el retaule d'alabastre, que s'encarregà a Enric Monserdà (mostra l'escut de la ciutat custodiat pels macers i les escultures de Joan Fiveller, sant Andreu, La Mare de Déu de la Mercè, santa Eulàlia, els llibres de privilegis i Rafael Casanova).

A les parets trobem el rei Jaume I i sant Jordi, escultures de Manuel Fuxà, i a les rajoles del terra, motius relacionats amb els gremis i l'escut de la ciutat. Al fons, la porta del Trentenari mostra una esplèndida decoració.

Address:
Plaça de Sant Jaume, 1
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Barri Gòtic
City:
Barcelona
Address
Plaça de Sant Jaume, 1

Phone number

Tel.:
934027389 de dl. a dv. de 9 a 14 h
Tel.:
934027364 de dl. a dv. de 9 a 14 h
Tel.:
934027349 de dl. a dv. de 9 a 14 h

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year