Summer concerts at Park Güell

Traductor de Google:

A la plaça de la Natura

The Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) is offering four free guitar concerts at Park Güell this coming July.

The cycle of summer concerts includes performances every Friday in July, on 3, 10, 17 and 24, featuring Àlex Garrobé; Chicuelo, accompanied by Marco Mezquida and Paco de Mode; the Pyrophorus Guitar Duo, and jazz from the quintet led by the guitarist Albert Bello and the violinist Oriol Saña. Four very different styles of guitar.

Schedule

Others

Organitzat per:
MUHBA Museu d'Història de Barcelona.
Se celebra a:
Park Güell.


Aquest mes de juliol, el Museu d'Història de Barcelona - MUHBA recupera les seves activitats presencials amb visites i itineraris urbans i amb dues propostes musicals a espais privilegiats:

La primera és el cicle de concerts d'estiu al Park Güell Guitarra/Bcn que oferirà 4 concerts els dies 3, 10, 17 i 24 de juliol, a les 21 h.

Barcelona ha estat molt vinculada a la guitarra des dels orígens de l'instrument. Joan Carles i Amat va publicar-ne un tractat el 1596 i des de llavors la ciutat va esdevenir una autèntica capital de la guitarra, coneguda i valorada per prestigi dels seus constructors, guitarrers i corders, així com per compositors i intèrprets de prestigi. Aquesta tradició continua avui i segueix enriquint Barcelona, amb la versatilitat i popularitat d'un instrument que permet incorporar tota mena de tècniques, sonoritats, estils i influències musicals de territoris i cultures molt diverses.

Els concerts del cicle Guitarra/Bcn tenen la guitarra com a fil conductor, el Park Güell de Barcelona com a escenari privilegiat i quatre estils diferents com a protagonistes:

La guitarra clàssica, el 3 de juliol, serà el primer concert del cicle, on Àlex Garrobé, un dels millors guitarristes clàssics actuals, farà un recital antològic d'obres d'autors barcelonins com Ferran Sor, Miquel Llobet o Joan Manén, o estretament vinculats a la ciutat com Eduardo Sáinz de la Maza o Marco Smaili, de qui sentirem l'emotiu homenatge que va dedicar a Tete Montoliu.

La guitarra mediterrània i flamenca, el 10 de juliol, la gaudirem de la mà del trio format per Marco Mezquida (piano), Chicuelo (guitarra) i Paco de Mode (percussions) que ens oferiran una selecció del seu exitós treball discogràfic "No hay dos sin tres", un brillant mosaic sonor que va del flamenc a la rumba amb connexions amb la tradició barcelonina de la guitarra i pel qual han rebut el Premi Ciutat de Barcelona de Música.

A La guitarra mestissa, el 17 de juliol, serà el duet de joves guitarristes cubans residents a Barcelona Pyrophorus Guitar Duo, Alí Arango i Josué Fonseca, qui ens endinsarà en el mestissatge d´aquestes dues tradicions musicals a través de la guitarra, amb un repertori d´anada i tornada que va des del bolero, el son o les guajiras fins a relectures de cançons populars catalanes, i noves creacions nascudes a Barcelona.

Tancant el cicle, La guitarra i el jazz manouche, el 24 de juliol, comptarà amb el guitarrista Albert Bello i el violinista Oriol Saña amb el seu quintet, un dels millors de jazz manouche del panorama actual. Acompanyats de Camil Arcarazo i Claudi Làzaro (guitarres rítmiques) i Joan Motera (contrabaix) ens proposen un viatge fascinant i ple de swing als anys de la República, quan van proliferar a Barcelona els Hot Jazz Clubs que van importar aquest peculiar estil impulsat per Django Reinhardt i Stéphane Gappelli.

Park Güell

Address:
C Olot, 7
:
Gràcia
Area:
La Salut
Post Code:
08024
City:
Barcelona
Where
Park Güell
When
From 03/07/2020 to 24/07/2020.

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year