Musicant at the Museu Frederic Marès

Traductor de Google:

New season of small-format concerts at the Marès, Sundays at 12 noon.

A series of bespoke concerts put on in collaboration with the teachers, students and alumni of the Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

 UPCOMING CONCERTS

  16 April, 12 noon Room 14

“Anònim”

The works of anonymous Renaissance chansonniers Concert linked to the exhibition “Confluències”.

14 May, 12 noon Frederic Marès study-library

“Alícia / Victòria”

Tribute to pianist Alícia de Larrocha and the soprano Victòria dels Àngels on the centenary of her birth. Works by Antoni Lliteres, Enric Granados, Xavier Montsalvatge, Manuel de Falla and Alícia de Larrocha.

18 June, 12 noon Museum Patio

“Meeting point”

Concert in the Museum Patio with a programme of jazz, soul , funk and rock. Repertoire featuring versions of songs by Chaka Khan, Michael Jackson, Steely Dan, Erikah Badu, The Beatles, Hall & Oats and Stevie Wonder, among others.


Schedule

Others

Occur on:
Museu Frederic Marès.
Tickets sold at:
Museu Frederic Marès.

El Museu organitza el VIII cicle Musicant el Museu Frederic Marès amb una nova temporada de cinc concerts programats de febrer a juny de 2023, els diumenges a les 12 h. La gestació del projecte, en col·laboració amb l’Esmuc, forma part d’un procés creatiu i singular, un intercanvi de coneixement entre ambdues institucions al servei de l’art i la música que obté com a resultat concerts fets a mida amb la participació de professorat, estudiants i alumnis de l’Esmuc. Obres i objectes de les col·leccions patrimonials dialoguen amb la música en espais del Museu convertits en sales de cambra.

La perspectiva de gènere i la revisió contemporània de la música antiga són els dos eixos sobre els quals vertebrem el cicle d’enguany. El concert inaugural del febrer rescata de l’oblit l’arpista i líder social Clotilde Cerdà (1862-1926) i el mes de maig recordarem dues grans artistes internacionals en el centenari del seu naixement, la pianista Alícia de Larrocha (1923-2009) i la soprano Victòria dels Àngels (1923-2005).

El segon eix aposta per posar d’actualitat la música d’ahir des de la perspectiva del segle XXI de la mà del pianista Carles Marigó amb La veu que val i la proposta Anònim_ sota la direcció d’Ana Nicolás, dues iniciatives relacionades amb l’exposició temporal Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat, que es podrà veure fins al 21 de maig de 2023. Amb el grup emergent Meeting point tancarem la temporada al Pati del Museu amb coneguts repertoris de versions de música pop d’arreu.


Concerts:

CLOTILDE CERDÀ, L’ARPISTA VISIONÀRIA 19 de febrer de 2023, 12 h Sala femenina

Intèrpret: Esther Pinyol, arpa.Obres de: J.S. Bach, Isaac Albéniz i John Thomas

Qui era Clotilde Cerdà? Coneguda artísticament com a EsmeraldaCervantes va ser una compositora, pedagoga i arpista precoç catalana. Compromesa socialment i avançada en el seu temps, ens va deixar un llegat avui imprescindible per entendre el paper de les dones músics en el tombant de segle XIX i X


LA VEU QUE VAL 19 de març de 2023, 12 hSala 14

Intèrpret: Carles Marigó, piano. Obres de: Pablo Bruna, Antonio de Cabezón, J.S. Bach, Joan Magrané i Carles Marigó, entre d’altre

Intèrpret: Carles Marigó, piano. Obres de: Pablo Bruna, Antonio de Cabezón, J.S. Bach, Joan Magrané i Carles Marigó, entre d’altres. Què és la veu de l’artista? Quan una persona crea, a vegades sense saber-ho, impregna la seva personalitat en les seves obres. Aquesta empremta ens acompanya quan interpretem el seu art. Tanmateix, la veu de l’artista no és l’obra! Cada peça parla per si sola, independent i autònoma. Què passa si contraposem obres que parlen sobre el mateix, però han estat creades amb centenars d’anys de diferència? Quina és la veu que val? Concert en relació a l’exposició Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat, que podeu veure fins al 21 de maig de 2023.


ANÒNIM 16 d’abril de 2023, 12 h Sala 14

Intèrprets: Ana Nicolás, directora, percussió i veu; Montserrat Isanta, veu; Jacqueline Bordón, traverso i percussió; Luis Manuel Vicente, viola d’arc i Jeremy Nastasi, viola de mà.Obres de: cançoners anònims renaixentistes: Cancionero musical de Astudillo, Cançoner d’Uppsala –conegut també com a Cançoner del duc de Calàbria-, Cancionero musical de Palacio i Cancionero de la Colombina. Concert en relació a l’exposició Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat.


ALÍCIA / VICTÒRIA 14 de maig de 2023, 12 h Estudi-biblioteca de Frederic Marès

Intèrprets: Belén Quirós, Abel Iglesias, Sara Carmona, Esther Vilar, Mariona Llobera, Ester Lecha, Cecilia Rodríguez, Helena Ginès, Neus Llorens i Miquel Villalba. Alumnes del Màster de Lied de l’Esmuc. Coordinació: Assumpta Mateu.Obres de: Antoni Lliteres, Enric Granados, Xavier Montsalvatge, Manuel de Falla i Alícia de Larrocha

A la segona meitat del segle XX dues dones artistes de Barcelona es van projectar al món com a màxim referent de la seva especialitat:la soprano Victòria dels Àngels i la pianista Alícia de Larrocha. Nascudes


MEETING POINT 18 juny de 2023, 12 h Pati del Museu

Intèrprets: Diego Nogueira, baix elèctric; Marc Parés, bateria; Sandra Carvajal, veu; Marc Betriu, veu; Diego Coppinger, guitarra; Álvaro Garrido, saxo alt; Lola Peñaranda, saxo tenor; Manel Piqué, trombó i Miquel Freixas, teclats. Alumnes de Jazz, Flamenc, Música Moderna i d’Arrel. Coordinació: Ignasi Zamora.Obres de: repertori de versions de Chaka Khan, Michael Jackson, Steely Dan, Erikah Badu, The Beatles, Hall & Oats, Kandace Springs, John Mayer, The Crusaders, Stevie Wonder, entre d’altres.Meeting point o punt de trobada és a la vegada el títol del concert i el nom de la formació integrada per alumnes de l’Esmuc. Un concert al Pati del Museu com a espai de confluències i d’entrada a noves impressions musicals de la mà d’aquest grup emergent, amb un programa eclèctic d’estils tan diferents com el jazz, el soul, el funk o el rock.

Museu Frederic Marès

Address:
Plaça de Sant Iu, 5
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Barri Gòtic
City:
Barcelona
Where
Museu Frederic Marès
When
From 19/02/2023 to 18/06/2023

Website

Web venda d'entrades:
http://bcn.cat/cultura/reserves_MFM

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year