Centre d'Interpretació del Castell de Montjuïc - Castell de Montjuïc

Traductor de Google:

El Centre d'Interpretació del Castell de Montjuïc allotja una exposició de caràcter permanent amb un recorregut per la història d´aquest monument arquitectònic, un dels més significatius de Barcelona i també d´arreu de Catalunya. La mostra, amb peces, obres originals i materials documentals provinents de diversos arxius, ocupa quatre de les sales del Castell, remodelades i adaptades per al projecte museogràfic i accessibles des del pati d´armes.

La mostra es divideix en quatre espais: Muntanya de Barcelona; Farell, fortí i fortalesa; Defensa i repressió i Presó i memòria. En el primer àmbit, Muntanya de Barcelona, s´exposa com la muntanya de Montjuïc ha estat habitada, explotada i transformada des de fa uns 10.000 anys. De les seves pedreres es van extreure els gresos amb què es va edificar Barcelona des de l´època romana. Actualment, Montjuïc és el gran parc cultural de la ciutat.

Al segon, Farell, fortí i fortalesa, la mostra se centra en el fortí que, al començament de la guerra dels Segadors (1640-1652), el govern de la ciutat va ordenar construir a l´entorn del farell, també anomenat torre de guaita, que ocupava el cim de Montjuïc des de l´època medieval. Durant els anys, el fortí va anar creixent en proporcions.

En el tercer àmbit, Defensa i repressió, l´exposició reflexiona sobre el paper del Castell com a enclavament estratègic en la defensa i la vigilància de Barcelona durant les guerres modernes dels segles XVII i XVIII. Amb la derrota catalana del 1714, la fortalesa va servir per al control de la població i, a partir del segle XIX, es va utilitzar com a presó militar.

En el quart i últim espai, Presó i memòria, la mostra se centra en els empresonaments, les tortures, els processos i les execucions que s´hi van dur a terme entre finals del segle XIX i principi del XX. El Castell fou, a més, el lloc on, l´any 1940, la dictadura franquista va afusellar Lluís Companys.

Horarios

Dirección:
Ctra Montjuïc, 66
:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona
Dirección
Ctra Montjuïc, 66

Teléfono

Tel.:
932564440

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año