¡Europa!

Traductor de Google:

Espai: Hall

Pensamiento. Olga Tokarczuk, J. M. Coetzee, Enzo Traverso, Olivette Otele, Lea Ypi, Srećko Horvat, Edurne Portela, Blanca Garcés, Mathias Énard y Valerie Miles reflexionan sobre el sentido de Europa hoy.

Del 27 al 30 de septiembre, el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona acoge  ¡Europa! , un ciclo de debates que se propone imaginar un nuevo sentido para Europa, recuperando y expandiendo la confianza en el futuro de sus inicios.

Con los premios nobel de literatura  Olga Tokarczuk  J. M. Coetzee , los historiadores  Enzo Traverso  Olivette Otele , los filósofos  Lea Ypi  y  Srećko Horvat , los escritores  Edurne Portela  Mathias Énard , la politóloga  Blanca Garcés  y la editora  Valerie Miles , nos adentraremos en las lecciones que podemos aprender de la historia común, la guerra y los fascismos, explorando los significados de las palabras frontera y libertad . Desde la literatura, imaginaremos nuevos relatos que transiten por la diversidad y la complejidad de nuestro tiempo y abran nuevos horizontes de futuro para el continente.


Consulta el programa.

Horarios

Cicle de debats sobre el sentit d’Europa avui amb els Premis Nobel de Literatura  Olga Tokarczuk i J.M. Coetzee, els historiadors  Enzo Traverso i Olivette Otele, els filòsofs Lea Ypi i Srećko Horvat, els escriptors Edurne Portela i Mathias Énard i la investigadora  Blanca Garcés.

Avui, més de 60 anys després de la seva creació, la Unió Europea ha de fer front a grans reptes que posen en risc alguns dels seus valors fundacionals. Per a les generacions més joves, queda lluny l’impuls que va fer néixer el projecte, profundament marcat per l’espectre de la Segona Guerra Mundial i el clam per construir la pau al continent.

Del 27 al 30 de setembre al CCCB, aquest cicle de debats es proposa imaginar un nou sentit per a Europa, recuperant i expandint la confiança en el futur dels seus inicis. Ens endinsarem en les lliçons que podem aprendre de la història comuna, de la guerra i els feixismes, i explorarem els significats de les paraules frontera i llibertat. Des de la literatura, imaginarem nous relats que transitin per la diversitat i la complexitat del nostre temps i obrin nous horitzons de futur per al continent.

Cicle organitzat en el marc de la Presidència Espanyola del Consell de la UE i amb el suport de l’Oficina de Coordinació de la Presidència espanyola de la UE.


27 de setembre

Olga Tokarczuk. Literatura, el més vell dels continents


28 de setembre

Lea Ypi i Srećko Horvat. Els camins de la llibertat


29 de setembre

Olivette Otele i Blanca Garcés. Noves i velles fronteres

Mathias Énard i Edurne Portela. Un continent fet de paraules


30 de setembre

Enzo Traverso. Europa, laboratori d'idees

J. M. Coetzee i Valerie Miles. Europa i el món de fora

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Dirección:
C Montalegre, 5
:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Cuándo
De 27/09/2023 a 30/09/2023

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año