“Adolf Fargnoli. Del novecentismo a la vanguardia”

Traductor de Google:

Talla y bisutería. El fascinante universo de Adolf Fargnoli, un artista de origen italiano que dejó huella en el corazón del novecentismo gerundense.

Descubierto por el arquitecto Rafael Masó, Adolf Fargnoli emergió como un virtuoso de la talla de madera y destacó especialmente por sus magníficas arquetas con aplicaciones metálicas e interiores forrados en seda.

Con cincuenta exposiciones tanto en el ámbito nacional como internacional entre 1918 y 1933, Fargnoli se convirtió en un mito de la Girona novecentista, aclamado por críticos, artistas e intelectuales.

En 1932 se transformó en un diseñador fascinado por la estética de Hollywood. Afincado en Barcelona, desarrolló sus creaciones D’Annali, una línea de bisutería femenina, que desgraciadamente no llegó nunca a materializarse.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Descobreix la Història d'Adolf Fargnoli: de la Talla a la Bijuteria.

L'exposició que el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) presenta, ens trasllada a l'univers fascinant d'Adolf Fargnoli, un artista d'origen italià que va deixar una empremta significativa al cor del Noucentisme gironí. Descobert per l'arquitecte Rafael Masó, Fargnoli va emergir com un virtuós de la talla de fusta, destacant especialment per les seves magnífiques arquetes amb aplicacions metàl·liques i interiors folrats de seda, cada una amb un nom poètic que les caracteritzava.

Amb cinquanta exposicions tant a nivell nacional com internacional entre 1918 i 1933, Fargnoli es va convertir en un mite de la Girona noucentista, aclamat per crítics, artistes i intel·lectuals. No obstant això, el 1932 va marcar un punt d'inflexió en la seva trajectòria quan es va transformar en un dissenyador fascinat per l'estètica de Hollywood. Radicat a Barcelona, va desenvolupar les seves creacions "D'Annali", una línia de bijuteria femenina que, malauradament, no va arribar mai a materialitzar-se.

El 1933, una crisi emocional i la seva natura bohèmia el van conduir a una depressió profunda. Malgrat la seva producció literària personal, la guerra i la postguerra van significar una davallada creativa, amb només una breu recuperació cap al 1945. Fargnoli va morir silenciosament el 1951.

El MNAC ens presenta una versió ampliada de l'exposició que es pot veure a Girona del 30 de desembre de 2023 al 20 d'abril de 2024. Aquest projecte acompanya una coedició de catàleg realitzada per ambdues institucions i Úrsula Llibres, oferint als visitants una oportunitat única de plongar-se en la rica història d'aquest artista multifacètic.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Dirección:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Cuándo
De 14/06/2024 a 20/10/2024

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año