Susana Solano, ‘Anònims’

Traductor de Google:

Escultura. Una retrospectiva que expone obras bien conocidas, otras menos vistas o incluso inéditas, algunas obras recientes y otras de escala reducida.

Susana Solano es una de las artistas más destacadas de la escena española. Pertenece a una brillante generación de escultores que obtuvieron una gran proyección exterior, como Juan Muñoz, Cristina Iglesias o Jaume Plensa. Sin embargo, su lenguaje es bastante diferente. De alguna manera, continúa la tradición española que va de Picasso y González a Chillida y Oteiza, consciente también de los hallazgos de Anthony Caro y David Smith, o de los escultores minimalistas y posminimalistas, sobre todo estos últimos, con Richard Serra, Robert Morris y Bruce Nauman al frente, por el énfasis en cuestiones semánticas y la libertad en la utilización de materiales.

Susana Solano en Anònims presentará fundamentalmente esculturas de gran formato, además de fotografías y obras sobre papel. Esta exposición en la Fundación Vila Casas es la primera retrospectiva de la artista en Barcelona después de la organizada por el MACBA en el año 1999.

Más información.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Espais Volart.

Susana Solano (Barcelona, 1946) és una de les artistes més destacades de l’escena espanyola. Tot i que va començar a exposar tardanament, amb una mostra a la Fundació Joan Miró l’any 1980, ja a finals d’aquella dècada i inicis dels anys noranta van tenir lloc importants exposicions institucionals internacionals sobre la seva obra, que va gaudir d’una immediata bona recepció. Aquestes exhibicions foren mostres individuals –CAPC de Bordeus el 1987, San Francisco Museum of Modern Art el 1991, o Whitechapel Art Gallery de Londres el 1993– i també col·lectives, entre les quals podem destacar la seva participació en la Bienal de São Paulo el 1987 i la seva presència en dues ocasions a la documenta de Kassel (1987 i 1992) i a la Biennale de Venècia (1988 i 1993).

Solano pertany a una brillant generació d’escultors espanyols que obtingueren una gran projecció exterior, com ara Juan Muñoz, Cristina Iglesias o Jaume Plensa. El seu llenguatge, però, és força diferent d’aquests escultors. D’alguna manera, continua la tradició espanyola que va de Picasso i González a Chillida i Oteiza, conscient també de les troballes d’Anthony Caro i David Smith, o dels escultors minimalistes i postminimalistes, sobretot aquests últims, amb Richard Serra, Robert Morris i Bruce Nauman al capdavant, per l’èmfasi en qüestions semàntiques i la llibertat en la utilització de materials.

Solano, que va començar pintant i que en els seus inicis treballà també amb fusta, es concentrà aviat en l’ús de metalls, si bé farà servir també, ocasionalment, vídeo, gravacions de so, cera, plàstics o vímet. Les seves obres de maduresa es caracteritzen per la simplicitat geomètrica i una aparença sòlida i rotunda: les referències constants a l’arquitectura i el paisatge, i a la memòria d’aquestes experiències, que poden suggerir espais tancats, gàbies obertes o estacions termals; i una capacitat per trobar ressonàncies espirituals, emocionals o líriques a partir de les formes i dels materials.

Susana Solano. Anònims presentarà fonamentalment escultures de gran format, a més de fotografies i obres sobre paper. Hi podrem veure obres ben conegudes, conservades a col·leccions museístiques, com la mateixa Fundació Vila Casas, però també d’altres menys vistes o fins i tot inèdites, algunes obres recents i d’altres d’escala reduïda. Aquesta exposició a la Fundació Vila Casas és la primera retrospectiva de l’artista a Barcelona després de l’organitzada pel MACBA l’any 1999.

Exposició comissariada per  Enrique Juncosa.

Fundació Privada Vila Casas - Espais Volart

Dirección:
Carrer d'Ausiàs Marc, 22
:
Eixample
Barrio:
la Dreta de l'Eixample
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Fundació Privada Vila Casas - Espais Volart
Cuándo
De 02/02/2024 a 14/07/2024

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año