Exposició "De Montmartre a Montparnasse (1889-1914). Artistes catalans a París"

Traductor de Google:

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museo Picasso.

El París que van conèixer els creadors i creadores catalanes a principis del segle XX era la capital mundial de l’art modern i el bressol de l’experimentació avantguardista. Pintors, gravadors, il·lustradors, músics, intèrprets, escriptors, periodistes i d’altres personatges van plasmar la seva percepció la Ciutat de la Llum en obres que ara podem contemplar en conjunt en aquesta gran exposició.

Aquesta proposta multidisciplinària permet al públic endinsar-se en el paisatge urbà i humà del moment, en la seva realitat quotidiana i les maneres de viure-la; ens apropa a la feina dels artistes i els seus condicionants i al món del lleure i dels espectacles. Els retrats i autoretrats completen un panorama que transcorre entre dos grans esdeveniments històrics –l’Exposició Universal de 1889 i el començament de la Gran Guerra el 1914– i entre dos pols urbans marcats per la vida artística: el Montmartre de fi del segle XIX i el Montparnasse que es consolida com a indret relacionat amb l’art des de principis del segle XX. També hi figuren altres geografies parisenques: l’Ile de la Cite, Belleville, el Canal de Saint Martin o els bulevards i els seus entorns.

Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Isidre Nonell, Joaquim Sunyer, Lluïsa Vidal, Laura Albéniz, Pau Casals, Isaac Albéniz, Enric Granados, Joaquim Nin, Maria Gay, o Jaume Brossa són solament alguns dels noms que podem trobar en aquesta mostra d’artistes catalans que van viure i treballar a París, tot lluitant per trobar el seu camí a partir de la irrenunciable llibertat artística i creativa, per les possibilitats de donar a conèixer la seva obra o per donar resposta als encàrrecs de marxants per satisfer els gustos de moda dels seus clients.

Museo Picasso

Dirección:
Carrer de Montcada, 15 - 23
:
Ciutat Vella
Barrio:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museo Picasso
Cuándo
De 22/11/2024 a 30/03/2025

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año