Exposició 'Fernande Olivier, Pablo Picasso i els seus amics

Traductor de Google:

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museo Picasso.

La capacitat de Fernande Olivier per compilar i plasmar en els seus escrits la vida que compartia amb Pablo Picasso ens apropa al moment en què Picasso comença a despuntar en els moviments artístics d’avantguarda, però també ens mostra al jove pobre, tímid i enamorat. A Picasso et ses amis (1933) i Souvenirs intimes. Écris pour Picasso (1988), Olivier relata de manera directa i sincera els anys de convivència amb l’artista al Bateau- Lavoir. Olivier també va escriure una sèrie de relats i poemes (encara inèdits) que evidencien una gran sensibilitat i un fort interès intel·lectual. A més d’una finestra per conèixer una mica millor el geni, aquesta exposició –la primera dedicada a ella a l’Estat espanyol– vol ser també un homenatge a aquesta artista, més enllà de la seva relació amb Picasso.

Documents i fotografies inèdites, testimonis audiovisuals i diversos retrats signats pel cercle d’amics de Fernande Olivier són les obres principals que conformen aquesta mostra única. Entre elles, hi trobem les signatures de Kees van Dongen, Joaquim Sunyer, Ubaldo Oppi, Marie Laurencin, a més de retrats realitzats per Pablo Picasso que van ser clau per al desenvolupament del Cubisme.

L’exposició posarà l’accent en els textos i documents que permeten traçar la vida i les relacions de Fernande Olivier, una de les escasses veus femenines que ens han arribat com a testimoni directe d’aquell moment.

El projecte ha comptat amb els Arxius La Belle Fernande (ALBF) i prestadors tan importants com el Museu Nacional Picasso de París, Museo Bellas Artes de Bilbao, Staatsgalerie Stuttgart, Düsseldorf Kunstsammlung, Museo Reina Sofía i Museo Nacional Thyssen-Bornemisza entre d’altres.

Museo Picasso

Dirección:
Carrer de Montcada, 15 - 23
:
Ciutat Vella
Barrio:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museo Picasso
Cuándo
De 07/06/2024 a 06/10/2024

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año