'Fornas. La imatge de la Catalunya dels 60'

Traductor de Google:
Exposicions. Una mostra dedicada a un dels dissenyadors gràfics més destacats per a la cultura catalana dels anys 60.

El Museu del Disseny dedica una retrospectiva al grafista, pintor, fotògraf i escultor Jordi Fornas, qui va marcar amb el seu disseny de llibres i discos el renaixement cultural dels anys 60.

Format a l'Escola de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, Jordi Fornas es va dedicar plenament a la producció pictòrica i artística. A principis dels anys seixanta, va començar a tenir encàrrecs a títol personal i va deixar de banda la pintura per dedicar-se plenament al disseny gràfic. En aquest àmbit, va assolir un prestigi i reconeixement considerables i va ser artífex del disseny d'alguns dels pilars moderns més importants del renaixement cultural de la segona meitat del segle XX, donant identitat gràfica a la nova cultura de masses en català que es va desenvolupar a Catalunya.

La seva obra gràfica beu de l’estètica pop britànica, del disseny de l’escola suïssa i, especialment, de la gràfica francesa dels anys cinquanta. La mescla de totes aquestes influències es veu plasmada en recursos i usos que componen un dels puntals del que anomenem estil Fornas.

Com a responsable de la imatge gràfica de la nova Edicions 62, dels inicis de la Gran Enciclopèdia Catalana, de la revista 'Serra d’Or' i de la discogràfica Edigsa, Fornas va aconseguir un disseny gràfic innovador combinat amb fotografies fetes per ell mateix, molt entroncat amb la modernitat europea del moment. Entre els dissenys més emblemàtics i reconeguts hi ha la col·lecció de novel·la policíaca 'La cua de palla', dirigida per Manuel de Pedrolo.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museu del Disseny de Barcelona.

Als anys seixanta, es va posar en marxa una indústria cultural a Catalunya que pretenia recuperar la presència dins la societat catalana, perduda i silenciada pel règim franquista des del final de la Guerra Civil. La cultura catalana va deixar d’estar a la defensiva i va passa a adoptar, clarament, unes actituds més creatives i dinàmiques. Aquesta reacció es volia fer evident no sols amb el contingut, sinó també a través de la imatge.

Jordi Fornas i Martínez (Barcelona, 1927-2011), format a l'Escola de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, es va dedicar plenament a la  producció pictòrica i artística. A principis dels anys seixanta, va començar a tenir encàrrecs a títol personal i va deixar de banda la pintura per dedicar-se plenament al disseny gràfic. Va ser artífex del disseny d'alguns dels pilars moderns més importants del renaixement cultural de la segona meitat del segle XX i va donar identitat gràfica a la nova cultura de masses en català que es va desenvolupar a Catalunya.

La seva obra gràfica beu de l’ estètica pop britànica, del disseny de l’escola suïssa i, especialment, de la  gràfica francesa dels anys cinquanta. La mescla de totes aquestes influències es veu plasmada en recursos i usos que componen un dels puntals del que anomenem  estil  Fornas.

COMISSARI: Pau Llop

Museu del Disseny de Barcelona

Dirección:
Plaça de les Glòries Catalanes, 37*38
:
Sant Martí
Barrio:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museu del Disseny de Barcelona
Cuándo
De 08/04/2022 a 24/07/2022

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año