Horizonte y límite. Visiones del paisaje

Traductor de Google:

Arte y naturaleza. Se podrán ver obras de Tacita Dean, Patricia Dauder, Miquel Barceló, Joan Fontcuberta, Bleda y Rosa, Cristina Lucas, Perejaume, Andreas Gursky o Rémy Zaugg, entre muchos otros.

El paisaje es un invento del arte que ha determinado la percepción que tenemos de la naturaleza y nuestra capacidad de emoción ante los fenómenos naturales.

El título, "Horizonte y límite. Visiones del paisaje", quiere enfatizar la manera como percibimos el territorio. Ante la inmensidad del mundo, el ser humano solo puede aprenderlo encuadrando la mirada y representando lo que, en definitiva, es una ilusión. La muestra está dividida en secciones temáticas que abordan la ficción del paisaje, su percepción y su vivencia, así como el impacto humano en la naturaleza.

Más información.

Horarios

Otros

Se celebra en:
CaixaForum Barcelona.

El paisatge és un invent de l’art que ha determinat la percepció que tenim de la natura i la nostra capacitat d’emoció davant dels fenòmens naturals. 

El germen de l’exposició és una selecció d’obres de paisatges de la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”, la visió sobre el paisatge de la qual queda ampliada amb préstecs procedents d’artistes i col·leccions de diferents institucions.

En la cultura europea, el paisatge es va començar a valorar com un gènere pictòric a partir del segle XVII i va assolir la màxima expressió al segle XIX, des del romanticisme fins a l’impressionisme. Actualment, el paisatge natural ha tornat a la palestra gràcies a les possibilitats de fabulació que permet la tecnologia digital, com també per la inquietud que genera el deteriorament de la natura i l’amenaça mediambiental del canvi climàtic. Si en un principi el paisatge va permetre somiar la idea de paradís i va donar forma a llocs desconeguts o remots, avui tornar a cobrar rellevància en l’art amb la hibridació d’imatges i la possibilitat de crear noves ficcions.

El títol, “Horitzó i límit”, vol emfatitzar la manera com percebem el territori. Davant la immensitat del món, l’ésser humà només el pot aprendre enquadrant la mirada i representant el que, en definitiva, és una il·lusió. La mostra està dividida en seccions temàtiques que aborden la ficció del paisatge, la percepció i la vivència del paisatge, com també l’impacte humà en la natura.

CaixaForum Barcelona

Dirección:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6*8
:
Sants-Montjuïc
Barrio:
la Font de la Guatlla
Ciudad:
Barcelona
Dónde
CaixaForum Barcelona
Cuándo
De 01/05/2024 a 01/09/2024

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año