Josep Grau-Garriga. "Diálogo de luz"

Traductor de Google:

Arte del tejido. La obra del referente internacional de la transformación de la técnica del tapiz a lo largo de la segunda mitad del siglo XX.

Desde finales de los años sesenta, Josep Grau-Garriga, uno de los máximos exponentes de la Escuela Catalana del Tapiz, se dedicó a experimentar con técnicas transdisciplinarias y a ensayar grandes formatos, más allá de las demandas del arte textil tradicional. Lo hizo a través de lo que él denominaba environment, que propiciaba la inmersión del espectador en la obra y un contacto más íntimo con los materiales que la constituían.

En los environments, Grau-Garriga exploraba nuevas formas de pedagogía artística que aproximaban el arte a la vida y que, al mismo tiempo, hacían de la obra de arte una experiencia compartida.

En este contexto, "Diálogo de luz (1986-1988)" expande las posibilidades de aquel momento con respecto a la producción y diseminación del arte del tejido.

Además de la instalación que le da nombre, esta presentación recupera una serie de fotografías, documentos y dibujos de diferentes environments realizados por el artista.

Horarios

Des de finals dels anys seixanta, Josep Grau-Garriga,  un dels màxims exponents de l’Escola Catalana del Tapís, es va dedicar a experimentar amb tècniques transdisciplinàries i a assajar grans formats, més enllà de les demandes de l’art tèxtil tradicional. Ho va fer a través del que ell denominava  environaments: estructures que va començar a realitzar durant la Transició espanyola i que propiciaven la  immersió de l’espectador en l’obra i un contacte més íntim amb els materials que la constituïen. En els  environaments, sovint sorgits d’un procés de creació col·lectiva, Grau-Garriga hi explorava noves formes de  pedagogia artística que aproximaven l’art a la vida i que, alhora, feien de l’obra d’art una experiència compartida.

En aquest context,  Diàleg de llum (1986-1988) expandeix les possibilitats d’aquell moment respecte a la  producció i disseminació de l’art del teixit. A més de la instal·lació que li dona nom, aquesta presentació recupera una sèrie de fotografies, documents i dibuixos, entre els quals destaca un conjunt de materials aplegats pel mateix artista amb la intenció de dur a terme una publicació sobre aquests treballs que no va arribar a veure la llum.

Amb aquest tipus d’obres, Grau-Garriga es va convertir en un  referent internacional de la transformació de la tècnica del tapís al llarg de la segona meitat del segle XX.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Dirección:
Plaça dels Àngels, 1
:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Cuándo
De 28/11/2022 a 24/09/2023

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año