"Nancy Holt / Dentro fuera"

Traductor de Google:

Escultura e instalación. La primera gran exposición europea que explora el legado artístico de Nancy Holt a través de una amplia selección de obras que comprende desde 1966 hasta 1992.

Nancy Holt (Worcester, Massachusetts, 1938 - Nueva York, 2014) fue una figura central en la escena artística de Nueva York y una pionera de las instalaciones site-specific y la imagen en movimiento.

A lo largo de cinco décadas hizo preguntas sobre cómo podríamos entender nuestro lugar en el mundo, investigando la percepción, los sistemas y el lugar. "Nancy Holt / Dentro fuera" presenta una importante selección de su obra y pone de relieve la diversidad de una práctica artística que incluye poesía concreta, piezas sonoras, land art, intervenciones arquitectónicas, libros de artista y dibujo. Asimismo, la exposición también presenta documentación de sus prácticas.

Más información.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museu d'Art Contemporani de Barcelona.
Las localidades se venden en :
Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

Nancy Holt (Worcester, Massachusetts, 1938 – Nova York, 2014) va ser una figura clau en l’ escena artística novaiorquesa i pionera en el camp de la instal·lació  site-specific i la imatge en movimentInside Outside és la mostra més completa de la seva pràctica a Europa fins avui, amb una ambiciosa presentació de la seva polifacètica obra. L’exposició inclou una selecció de treballs realitzats entre 1966 i 1992, entre les quals hi ha cinema, vídeo, fotografia, poesia concreta, obres sonores, escultura i instal·lacions de grans dimensions, així com dibuixos i documentació dels seus projectes de Land Art. Dues obres de la seva sèrie  System Works –instal·lacions  site-specific– es mostraran aquí en la seva primera recreació pòstuma. És el cas de  Ventilation System, una escultura de caràcter lúdic que ocuparà diverses plantes, tant interiors com exteriors, en un diàleg amb l’arquitectura del MACBA.

La percepció i els límits entre el «dins» i el «fora» constitueixen el fil conductor de l’exposició. La mateixa Nancy Holt va ser una figura que es trobava «dins» i «fora» del sistema de l’art. Va ser una  artista clau del Land Art i l’art conceptual, i tanmateix la seva obra no va aconseguir mai el reconeixement que van obtenir altres artistes masculins coetanis, una anomalia que aquesta exposició pretén esmenar. Subratllant l’interès de Holt per la percepció, la llum i l’espai,  Nancy Holt. Inside Outside presenta una sèrie d’obres fotogràfiques inèdites. També es mostraran aquí per primera vegada les sèries  Alaskan Pines (1986),  Athabascan/Russian Orthodox Graveyards (1986) i  Miami Puddles (1969), juntament amb obres sonores i fílmiques dels seus viatges pel paisatge nord-americà.

Holt sentia fascinació pels sistemes. Li interessaven especialment el temps mesurat i l’astronòmic, el llenguatge i la percepció, l’economia i l’energia. A mitjans dels anys seixanta, va treballar com a editora literària assistent per a la revista  Harper’s Bazaar i el 1966 va començar a escriure poesia concreta. Poc després va ampliar la recerca sobre el llenguatge de la pàgina al paisatge, guiant els seus amics per llocs desconeguts a través d’instruccions escrites. A principis dels setanta, Holt va crear els  Locators, escultures fetes de tubs d’acer industrial en forma de T pels quals cal mirar amb un sol ull: els anomenava «dispositius per veure-hi». Els  Locators la van portar a produir projectes ambientals a gran escala directament en el paisatge, com  Sun Tunnels (1973-1976) i la instal·lació reflectant  Mirrors of Light (1973-1974), que ocupa tot l’espai expositiu.

La publicació  Nancy Holt. Inside Outside explorarà el llegat artístic de Holt a través d’una àmplia selecció d’obres del 1966 al 1992. Inclourà textos de  Karen di Franco i  James Nisbet que suposen una gran aportació a la bibliografia d’aquesta artista, així com una tria de textos de la mateixa Holt i un assaig de Teresa Grandas, co-comissària de l’exposició.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Dirección:
Plaça dels Àngels, 1
:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Cuándo
De 13/07/2023 a 07/01/2024

Web

Web venda d'entrades:
https://www.macba.cat

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año