‘¿Por qué la guerra?’

Traductor de Google:

Arte contemporáneo. Memorias, herencias y representaciones de las violencias bélicas.

Las obras de arte que se exponen en la muestra Per què la guerra? interrogan el fenómeno poliédrico de la guerra y, desde experiencias estéticas diversas, plantean la apertura de espacios de claridad y pensamiento que cuestionan la persistencia de las violencias bélicas.

Artistas participantes: Francesc Abad, Kader Attia, Isabel Banal, Bleda y Rosa, Juan Manuel Echavarría (con Gabriel Ossa y Fernando Grisález), Alfredo Jaar, Rula Halawani, Shirin Neshat, Fernando Sánchez Castillo, Francesc Torres.

Más información.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Sala Casanova.

Des de fa 12.000 anys, la guerra ha donat forma a la majoria dels aspectes de la vida social i segueix tenint una gran força modeladora en els comportaments humans. La guerra és omnipresent en el món actual i no és aliena a l’economia imperant. Mai, com ara, no ha estat tan visible i, al mateix temps, tan difícil de discernir-ne la seva essencialitat i les seves causes.

La guerra deteriora la democràcia i la justícia, i envileix la memòria; és la norma enmig de la desregulació creixent que és inherent al món de la globalització contemporània. Entre d’altres, nodreix estructures culturals anacròniques com el patriarcat i obre escenaris de devastació com les crisis humanitàries.

La guerra provoca seqüeles profundes –traumàtiques– en tots els àmbits i, alhora, és un “lloc” que desperta fascinació. L’ambivalència la regeix i no hi ha cap camí fàcil per deixar-la enrere. Enfront d’aquesta situació, la pregunta vigent és: per què la guerra?

Les obres d’art contemporani que s’exposen a la mostra Per què la guerra? interroguen el fenomen polièdric de la guerra i, des d’experiències estètiques diverses, plantegen l’obertura d’espais de claredat i pensament que qüestionen la persistència de les violències bèl·liques.

Artistes participants: Francesc Abad, Kader Attia, Isabel Banal, Bleda y Rosa, Juan Manuel Echavarría (amb Gabriel Ossa i Fernando Grisález), Alfredo Jaar, Rula Halawani, Shirin Neshat, Fernando Sánchez Castillo, Francesc Torres.

Consulta el programa d’activitats de l’exposició en aquest enllaç.

El Born Centre de Cultura i Memòria - Sala Casanova

Dirección:
Plaça Comercial, 12
:
Ciutat Vella
Barrio:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Ciudad:
Barcelona
Dónde
El Born Centre de Cultura i Memòria - Sala Casanova
Cuándo
De 15/03/2024 a 29/09/2024

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año