Exposició 'Ressons de la memòria. Fotollibres del present'

Traductor de Google:

Horarios

Otros

Se celebra en:
Castell de Montjuïc.

L’exposició Ressons de la memòria. Fotollibres del present, és un recull de les publicacions de l'Arxiu de Memòria Fotogràfica de la Guerra Civil que va néixer a la Universitat Jaume I l'any 2022. Es tracta del primer arxiu que recupera, cataloga, analitza i dóna visibilitat pública a una sèrie de pràctiques fotogràfiques contemporànies que posen en relleu una manera de recuperar la memòria de la guerra i de les víctimes a partir de la recerca fotogràfica i la creació artística.

La mostra, comissariada per Marta Martín Núñez i formada per 40 fotollibres, vol apropar al públic el mapa que, durant els últims vint anys, s’ha reconstruït donant veu a un record silenciat que altres generacions no han pogut o no han volgut expressar. Aquestes mirades construeixen des d'un cert buit —el dels silencis familiars incòmodes, l'oblit institucionalitzat o l'absència de referents— i una certa distància —la de ser els nets i netes que han crescut en democràcia— el llegat d'un passat traumàtic ressona com un eco en els seus cossos

Hi haurà visites guiades amb els artistes de l’exposició el dissabte 1 de juny a les 12.00 h, amb Martí Llorens, Espe Pons i Montserrat Soto, i el dissabte 21 de setembre a les 12.00h, amb Ignasi Prat, Noelia Pérez Sánder, Anna Jornet.

Castell de Montjuïc

Dirección:
Carretera de Montjuïc, 66
:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Castell de Montjuïc
Cuándo
De 13/05/2024 a 13/10/2024

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año