“Bill Viola. Espejos de lo invisible”

Traductor de Google:

Espai: El pis de la família Milà

Bill Viola (Nueva York, 1951) es uno de los artistas más destacados del panorama internacional. Considerado uno de los pioneros del videoarte, utiliza las tecnologías audiovisuales para explorar la naturaleza del ser humano y la transitoriedad de la vida.

Viola sumerge al espectador en un mundo interior y profundiza en las experiencias fundamentales de la existencia. Sus obras, de una intensidad y una belleza extraordinarias, son únicas y siempre nos conmueven.

“Bill Viola. Espejos de lo invisible” realiza un recorrido por la trayectoria del artista, que abarca desde obras significativas de sus inicios (The Reflecting Pool), hasta creaciones recientes como Martyrs (Earth, Air, Fire, Water), un encargo para la Catedral de Saint Paul de Londres, donde se exhibe de manera permanente desde el 2014.

Simultáneamente a la presentación de la exposición en La Pedrera, también se presentan algunos de sus trabajos en el Palau de la Música y el Liceu.

Horarios

Otros

Es venen les entrades a:
Fundació Catalunya La Pedrera.
Se celebra a:
Fundació Catalunya La Pedrera.


Bill Viola (Nova York, 1951) és un dels artistes més destacats i amb més renom del panorama internacional. Considerat un dels pioners del videoart, utilitza sofisticades tecnologies audiovisuals per explorar i expressar una preocupació constant per la naturalesa de l´ésser humà i la transitorietat de la vida.

Centrat en qüestions universals com el naixement, la mort, el dolor, la redempció o el pas del temps, el seu treball obre camí als sentits per vehicular sentiments i generar estats d´ànim. En les seves creacions sense paraules la imatge se sent, s´escolta, remou i desvetlla profundes emocions. El moviment alentit i en bucle submergeix l´espectador en un món interior aprofundint en les experiències fonamentals de l´existència per «despertar l´ànima». Les seves obres, d´una intensitat i una bellesa extraordinàries, són úniques i sempre ens commouen.

L´exposició «Bill Viola. Miralls de l´invisible» ofereix un ampli recorregut per la trajectòria de l´artista, que ha evolucionat en paral·lel al desenvolupament de la tecnologia del vídeo al llarg dels darrers quaranta anys, i abasta des d´obres significatives dels seus inicis, com 'The Reflecting Pool' (1977-1979), fins a creacions recents com 'Martyrs (Earth, Air, Fire, Water)', un encàrrec fet per la catedral de Saint Paul de Londres, on s´exhibeix de manera permanent des del 2014.

Simultàniament a la presentació d´aquesta mostra a La Pedrera, i amb el propòsit d´augmentar la irradiació de l´exposició arreu del territori amb la creació d´una xarxa de centres col·laboradors, es presenten alguns dels seus treballs en altres institucions culturals, tant a la ciutat de Barcelona –al Palau de la Música Catalana i el Gran Teatre del Liceu– com en altres punts del país: el Bòlit, Centre d´Art Contemporani. Girona, el Museu de Montserrat i el Museu Episcopal de Vic.

Fundació Catalunya La Pedrera

Dirección:
C Provença, 261*265
:
Eixample
Barrio:
La Dreta de Eixample
Código postal:
08008
Población:
Barcelona
Dónde
Fundació Catalunya La Pedrera
Cuándo
Del 04/10/2019 al 05/01/2020.

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año