“El tercer estado”

Traductor de Google:

La exposición “El tercer estado” muestra 40 obras de Daniel G. Andújar en La Virreina Centro de la Imagen.

Daniel G. Andújar investiga en La Virreina las utopías que, desde el campo del arte, aspiraban a construir una estética de la clase trabajadora y cuáles fueron los asaltos que el poder normalizador realizó al ímpetu revolucionario, así como qué desbordamientos y qué luchas continúan pendientes de ser transitados. Realizada en cooperación con el Centro del Carme de Valencia y el Museo Nacional Centro de Artes Reina Sofía, de Madrid, esta muestra reúne un conjunto de cuarenta proyectos realizados por Daniel G. Andújar desde el 1990 hasta hoy, trece de los cuales han sido concebidos específicamente para La Virreina Centro de la Imagen.

Horarios

Otros

Se celebra a:
La Virreina Centre de la Imatge.


Amb aquesta mostra, Daniel G. Andújar (Almoradí, 1966) investiga aquelles utopies que, des del camp de l´art, aspiraven a construir una estètica de la classe treballadora i quins van ser els assalts que el poder normalitzador va fer l'ímpetu revolucionari, així com quins desbordaments i quines lluites continuen pendents de ser transitats.

Realitzada en cooperació amb el Centre del Carme de València i el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid, aquesta mostra aplega un conjunt de quaranta projectes realitzats per Daniel G. Andújar des de 1990 fins avui, tretze dels quals han estat concebuts específicament per a La Virreina Centre de la Imatge.

Entre els anys vint del segle passat i els vint del segle actual hi ha nombrosos paral·lelismes, moltes més vinculacions la simple superposició numèrica. Crisi de les economies, esgotaments sistèmics, augment de les diferències de classe, marginació social i totalitarismes incontrolables: sembla que la història es repeteix i no com sostenia Marx –és a dir, primer en forma de tragèdia, després a manera de farsa–, sinó com un bucle que percudeix les zones més fràgils de l´esfera pública.

Tanmateix, enmig d´aquest panorama i des del camp de l´art, convé preguntar-se de nou quin és el paper dels artistes, quins usos podem atorgar a les seves propostes, i quines contribucions històriques hauríem de rescatar per a la reinvenció dels imaginaris populars.

Des de la Proletkult soviètica fins al sindicat nord-americà Industrial Workers of the World, des d'El manifest comunista fins a un hipotètic Museu del Poble format per reproduccions d´obres mestres, El tercer estat investiga aquelles utopies que aspiraven a construir una estètica de la classe treballadora, els assalts a l´ímpetu revolucionari per part del poder normalitzador, així com les lluites entre gramàtiques que ens van llegar com a testimoni un gresol de desbordaments pendents de ser transitats.

La Virreina Centre de la Imatge

Dirección:
C la Rambla, 99
:
Ciutat Vella
Barrio:
El Raval
Código postal:
08002
Población:
Barcelona
Dónde
La Virreina Centre de la Imatge
Cuándo
Del 09/06/2020 al 27/09/2020.

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año