“Liberxina”

Traductor de Google:

Coincidiendo con los 50 años de Mayo del 68, “Liberxina. Pop y nuevos comportamientos artísticos (1966-1971)” muestra las propuestas artísticas que se produjeron en Cataluña en este periodo. Es el momento de la emergencia del arte pop y la nueva figuración.

El arte de esos años muestra la conexión con la modernidad internacional ligada a los nuevos paradigmas de libertad y revolución. Los artistas se mueven entre la militancia política y el individualismo hedonista, entre la reivindicación de la pintura figurativa y las nuevas prácticas expandidas o inmateriales.

El pacifismo, la revolución sexual, la crítica al capitalismo o la exploración de la creatividad individual son algunos de los retos que manifiestan, a los cuales se suma la resistencia al contexto del franquismo.

Horarios


Les propostes artístiques que es van produir a Catalunya durant la segona meitat de la dècada dels anys seixanta del segle XX, que compartien els ideals de renovació generacional i revolució que van esclatar en diversos nuclis internacionals, es presentaran en aquesta mostra, coincidint amb els 50 anys del maig del 68. Raoul Vaneigem, al seu Tractat de saber viure per a ús de les noves generacions (1967) parlava de l´entrada dins "una era enterament nova". A L´home unidimensional (1964), Herbert Marcuse va explicitar l´emergència del "gran rebuig" com a inici d´una revolta d´ordre cultural que havia de transformar la societat de dalt a abaix. Un retrat d'un moment de tensió i entusiasme que va obrir les portes a una nova sensibilitat.

Aquest periode ha patit fins ara una certa indefinició per part de la historiografia, que no sempre l'ha sabut encaixar, entre l´ocàs de l´informalisme i la irrupció del conceptual. És el moment de l´emergència del Pop Art i la Nova Figuració, que superava els posicionaments existencialistes de postguerra per assajar altres formes de resistència on l´homologació amb els models culturals internacionals és fonamental. Potser contradictori i efímer, l´art d´aquests anys mostra la connexió amb la modernitat internacional lligada als nous paradigmes de llibertat i revolució. Els artistes es mouen entre la militància política i l´individualisme hedonista, entre la reivindicació de la pintura figurativa i les noves pràctiques expandides o inmmaterials. Pacifisme, revolució sexual, crítica al capitalisme, exploració sense límits de la creativitat individual, són alguns dels reptes fonamentals que manifesten, als quals s´afegeix la resistència al context específic del franquisme.

Comissariat:
Àlex Mitrani i Imma Prieto

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Dirección:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
:
Sants-Montjuïc
Barrio:
El Poble-sec
Código postal:
08004
Población:
Barcelona
Dónde
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Cuándo
Del 16/11/2018 al 22/04/2019.

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año