“Pasión por el Egipto faraónico”

Traductor de Google:

En el marco del 25.º aniversario de la Fundación Arqueológica Clos, la exposición “Pasión por el Egipto faraónico. 200 años de coleccionismo en el Museo Egipcio de Barcelona” permite descubrir cerca de cincuenta coleccionistas privados, varios museos y algunos de los anticuarios y las casas de subastas de más prestigio y tradición de la ciudad.

Personajes desconocidos para el público general y de otros más mediáticos como Rodolfo Valentino, Terenci Moix, Lord Carnarvon o la familia de Winston Churcill estuvieron vinculados de una u otra manera a las piezas que se exponen en el museo. Algunas de las piezas provienen de instituciones egiptológicas tan emblemáticas como el Pitt Rivers Museum, de la Universidad de Oxford, o el Museum of Fine Arts de Boston, así como de personajes excéntricos de principios del siglo XIX que seguro que te fascinarán.

Horarios

Otros

Se celebra a:
Fundació Arqueològica Clos.


En el marc del 25è Aniversari de la Fundació Arqueològica Clos, l´exposició Passió per l´Egipte Faraònic. 200 anys de col·leccionisme al Museu Egipci de Barcelona està formada per més d´un centenar de peces del fons de la col·lecció permanent del museu i documents de la Biblioteca Jordi Clos Llombart.

Des de fa anys s´ha fet un seguiment rigorós de les peces per tal de reconstruir la seva història més recent. El resultat ha estat molt fructífer i prou rellevant per realitzar una exposició que mostri al públic la universalitat de l´interès per l´antic Egipte a partir de l´experiència i el patrimoni del Museu Egipci de Barcelona; algunes de les peces exposades acumulen 200 anys de història en el món del col·leccionisme, passant de mà en mà fins a incorporar-se al fons permanent del museu.

L´exposició permet descobrir prop d´una cinquantena de col·leccionistes privats, varis museus i alguns dels antiquaris i cases de subhastes amb més prestigi i tradició.

Personatges desconeguts per al públic en general i d´altres més mediàtics com Rodolfo Valentino, Terenci Moix, Lord Carnarvon o la família de Winston Churcill, van estar vinculats d´una o altra manera a les peces que s´exposen. Algunes de les peces provenen d´institucions egiptològiques tan emblemàtiques com el Pitt Rivers Museum de la Universitat d´Oxford o el Museum of Fine Arts de Boston, així com d´excèntrics personatges de principis del S. XIX que no deixaran de fascinar-nos per la seva extravagant personalitat pública. Coneixerem de molt a prop els motius de moltes passions per Egipte, els mitjans que van fer possible desenvolupar-la i els resultats.

L´exposició inclou una presentació visual que recull els moments més importants de la vessant col·leccionista de Jordi Clos amb una selecció de les obres que any rere any s´han anat incorporant, i que mostren com d´una passió personal es crea un dels museus més emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

Fundació Arqueològica Clos

Dirección:
C València, 284
:
Eixample
Barrio:
La Dreta de Eixample
Código postal:
08007
Población:
Barcelona
Dónde
Fundació Arqueològica Clos
Cuándo
Del 12/07/2018 al 31/12/2018.

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año