Adriana Lecouvreur

Traductor de Google:

Ópera. Francesco Cilea adaptó un mito trágico con inventiva melódica y elegancia orquestal.

En el siglo XVIII, la actriz Adrienne Lecouvreur era la soberana de la Comédie-Française.

Lecouvreur murió a los 38 años. Su relación amorosa con el mariscal Mauricio de Sajonia puso celosa a la duquesa de Bouillon. La leyenda reza que un ramo envenenado, ofrecido por su rival, le causó la muerte.

Ya en pleno siglo XIX, el mito se trasladó a la ópera en las manos de Francesco Cilea. El compositor calabrés ofreció al verismo musical uno de sus melodramas más emocionantes, en la línea de las composiciones de Mascagni, Leoncavallo y Giordano. 

Horarios

Otros

Se celebra en:
Gran Teatre del Liceu.

Al segle XVIII, la llengua francesa tenia com a ambaixadora més important l’actriu Adrienne Lecouvreur: sobirana de les tragèdies de Voltaire, dels versos de Racine i Corneille, i de la declamació cantada de la Comédie-Française. La seva vida es va fer curta, ja que la va sobrevenir la mort als 38 anys. La seva relació amorosa amb el mariscal Maurici de Saxònia va activar la gelosia de la duquessa de Bouillon i, a continuació, es va produir un misteriós accident, en què la llegenda va voler que un ram enverinat, ofert per la seva rival, fos el causant de la seva mort. La gelosia, causada per unes fissures impossibles de curar, és el poderós vehicle que desencadena aquesta tragèdia. El rebuig de l’Església a fer-li un enterrament cristià va commoure la societat de l’època. 

Ja en ple segle xix, i gràcies a l’obra teatral d’Eugène Scribe i Gabriel Legouvé, el mite es va adaptar a òpera en les mans de Francesco Cilea. Hereu de la tradició romàntica italiana, el compositor calabrès va oferir al verisme musical un dels seus melodrames més emocionants, en la línia de les composicions de Mascagni, Leoncavallo i Giordano. 

Conjugant veritat històrica i realisme tràgic, Adriana Lecouvreur no ha deixat d’exposar en l’escena les il·lusions teatrals més nobles, així com els sentiments de la vida real. Estrenada a Milà l’any 1902, gaudeix del privilegi del públic per la seva inventiva melòdica i l’elegància de l’escriptura orquestral. 

Gran Teatre del Liceu

Dirección:
C la Rambla, 51*59
:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Gran Teatre del Liceu
Cuándo
De 16/06/2024 a 29/06/2024

Web

Web venda d'entrades:
http://www.liceubarcelona.cat

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año