Visites al Pavelló Mies Van Der Rohe

Arquitectura. Gaudeix d’una visita a aquesta obra simbòlica del Moviment Modern.

El Pavelló de Barcelona va ser projectat per Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich com a pavelló nacional d’Alemanya per a l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929.

Construït amb vidre, acer i diferents classes de marbre, el Pavelló es va concebre per allotjar la recepció oficial presidida pel rei Alfons XIII al costat de les autoritats alemanyes.

Un cop passada la clausura de l’Exposició, el Pavelló va ser desmuntat el 1930. Amb el temps va esdevenir un referent clau tant en la trajectòria de Mies van der Rohe com per al conjunt de l’arquitectura del segle XX. La significació i el reconeixement del Pavelló van fer pensar en la seva possible reconstrucció.

El 1980, Oriol Bohigas va impulsar aquesta iniciativa des de la Delegació d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, i Ignasi de Solà-Morales, Cristian Cirici i Fernando Ramos van ser els arquitectes designats per a la recerca, el disseny i la direcció de la reconstrucció del Pavelló.

Les obres es van iniciar el 1983 i el nou edifici es va inaugurar el 1986 en el seu emplaçament original.

Tant per als amants de l’arquitectura com per al públic en general, aquestes visites són una excel·lent oportunitat per descobrir el significat del “menys és més”, a través d’aquest referent del Moviment Modern que va establir les bases de l'arquitectura moderna i que ha inspirat a tantes generacions d’arquitectes.

 

Horaris

Altres

Se celebra a:
Pavelló Mies van der Rohe.
Inscripcions a:
Pavelló Mies van der Rohe.
Organitzat per:
Pavelló Mies van der Rohe.

Institut Municipal Fundació Mies van der Rohe - Pavelló Mies van der Rohe

Adreça:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 7
:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Institut Municipal Fundació Mies van der Rohe - Pavelló Mies van der Rohe
Quan
Acte permanent

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any