Firefighters: ‘Who, what, how’

Traductor de Google:

Young children. Discover the work done by firefighters with this dynamic family activity.

The Espai Bombers is organising the workshop ‘Qui, què, com’ (who, what, how), a dynamic family activity about the work done by firefighters.

The workshop consists of a gymkhana around the exhibition space at the centre to find information and fill in a firefighter’s notebook. Participants will learn about the characteristics of fire and what factors cause it, as well discovering the evolution of the fire service over history.

At the same time the session looks at the dangers and risks we can face in everyday life, with explanations on how to respond and overcome them successfully.

The activity lasts two hours and is recommended for children between the ages of 6 and 12.

Schedule

L'activitat comença amb la presentació de l´espai expositiu de l´Espai Bombers, on a través de la col·lecció dels Bombers ce Barcelona, aprendrem les característiques del foc i els factors necessaris per a que es produeixi.

A continuació s´explicarà l´evolució de la figura del bomber al llarg de la nostra història, recolzant-nos en les peces de la col·lecció del Cos de Bombers de Barcelona.

L´activitat ens porta a una dinàmica on cadascun dels partcipants haurà de trobar la informació necessària sobre les funcions dels bombers a l´actualitat i les seves tasques, emplenant el seu material de suport i familiaritzant-se amb els elements museogràfics.

A la mateixa vegada se´ls plantejaran situacions de risc i perill en què es poden trobar en la seva vida quotidiana, seguint correctament les passes per tal de superar-les.

Finalment tot el grup reunit exposarà les seves conclusions respecte a allò viscut a l´Espai Bombers.

Espai Bombers Parc de la Prevenció de Barcelona

Address:
C Lleida, 30
:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
el Poble-sec
City:
Barcelona
Where
Espai Bombers Parc de la Prevenció de Barcelona
When
Permanent event

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year