“La Capella: 600 anys al Raval”

Reobertura, dimarts 9 de juny.

Exposicions. La història d’aquesta sala d’exposicions des que es va començar a utilitzar com a església el 1440.

La Capella exhibeix aquesta exposició permanent sobre la seva història, que té l’origen en la creació de l’Hospital de Sant Pau i de la Santa Creu. L’espai era un dels edificis de l’hospital i es va a començar a utilitzar com a església el 1440.

L’església no només servia per als interns de l’hospital, sinó també per a tots els veïns del Raval. Aquí s’hi oficiaven, a les cinc de la matinada, les misses més matineres de la ciutat, a les quals assistien “les persones que havien d’emprendre viatge i els obrers que entraven al treball”, segons va recollir l’etnòleg Joan Amades.

L’any 1947 els arquitectes municipals Adolf Florensa i Antoni Falguera van dirigir una profunda rehabilitació de l’edifici, després de la qual la capella va obrir-se al públic com un espai municipal on se celebraven tot tipus d’actes, conferències, concerts i exposicions.

La sala es va especialitzar en l’organització d’exposicions de caire artístic, com els Salons de Maig que s’hi van celebrar entre el 1956 i 1969, llavor del futur Museu d’Art Contemporani de Barcelona.
Després de la instauració de l’Ajuntament democràtic, a partir del 1994 La Capella ha centrat els esforços pel que fa a la promoció de les noves creacions d’artistes emergents de la ciutat.

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Capella.

Amb la instauració de l'Ajuntament democràtic, aquest espai va estabilitzar la seva programació d'exposicions artístiques, a partir de l'any 1994 La Capella ha centrat els seus esforços en la promoció de les noves creacions d'artistes emergents de la ciutat.

A través de les seves exposicions gratuïtes, La Capella ha apropat al públic general i a la gent del barri la feina dels artistes novells, els comissaris, els crítics i altres professionals de l'art i la cultura contemporànies. Es tracta d'un espai en què la ciutadania pot dialogar amb els nous corrents artístics a través d'iniciatives com BCN Producció, que des del 2006 incentiva la participació d'artistes oferint el suport necessari per tal de connectar les seves propostes d'innovació artística amb el públic.

Adreça:
C Hospital, 56
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
Quan
Acte permanent

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any