“Prehistòries. Catalunya abans de Catalunya”

Prevista la seva obertura el 12 de juny.

La nova exposició de llarga durada del Museu d’Arqueologia fa un recorregut pel paleolític, l’edat del bronze, el megalitisme i l’edat del ferro per descobrir els orígens de la Catalunya d’avui.

A la prehistòria ja es van fer notables avenços tecnològics, tan revolucionaris com els d’avui dia però molt més espaiats en el temps. Aquelles millores van ajudar a consolidar les comunitats i a estimular-ne el progrés material.

La mostra explica els orígens de l’Homo sapiens, el desenvolupament de l’agricultura i la ramaderia, els primers poblats estables i les explotacions mineres, l’elaboració d’estris de metall, els monuments de pedra i els panteons funeraris. Acaba amb l’edat del ferro, quan els contactes entre les diferents comunitats i l’aplicació de noves tecnologies van contribuir a fer evolucionar la metal·lúrgia i l’agricultura.

A poc a poc, les cultures prehistòriques van aglutinar l’ànima col·lectiva europea d’una manera definitiva. Nosaltres som hereus directes d’aquell món.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu d'Arqueologia de Catalunya.


Els avenços tecnològics que es van produir a la prehistòria van ser tan revolucionaris com els actuals, tot i que molt més espaiats en el temps. La humanitat va canviar gràcies al domini del foc, a la talla de la pedra i a la fabricació de les primeres eines. Aquestes millores van ajudar a consolidar les comunitats i a estimular el seu progrés material. L'agricultura, la ramaderia i la producció de ceràmica també van ser autèntics revulsius, que van portar a la sedentarització, a l´acumulació d'excedents i a l'inici del comerç.

Per fi alguns grups podien especialitzar-se en tasques diferents de l´estricta recerca d´aliments, com ara la metal·lúrgia o la producció de joies, autèntics objectes de luxe de l´època. Noves necessitats generaren nous pensaments, formes artístiques i simbòliques cada cop més elaborades. Les mateixes societats evolucionaren envers models més complexos, amb l´aparició de les primeres jerarquies i dels primers dissenys urbans.

A poc a poc, les cultures prehistòriques varen aglutinar l'ànima col·lectiva europea d'una forma definitiva. Nosaltres som hereus directes d'aquell món.

Museu d'Arqueologia de Catalunya

Adreça:
Pg Santa Madrona, 39*41
:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
Museu d'Arqueologia de Catalunya
Quan
Acte permanent

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any