“Les Sorres X”

Exposicions. Aquesta mostra es pot veure al Museu Marítim de Barcelona.

El Museu Marítim exposa “Les Sorres X”, una petita embarcació de cabotatge de la segona meitat del segle XIV trobada a Castelldefels durant les obres de construcció del canal olímpic.

Es va localitzar enterrada sota una capa freàtica, cosa que va afavorir la conservació de la fusta, ja que la nau havia restat amarada i protegida per una capa de sorra d’uns 2 metres. La barca té 10 metres d’eslora, un pal de vela llatina i fins a sis rems per banda, i probablement estava destinada al transport de conserva de peix, segons indiquen els recipients ceràmics localitzats durant l’excavació arqueològica. Des del 2011 està custodiada al museu, i des del 2015 ha estat objecte dels treballs de conservació i consolidació necessaris per museïtzar-la.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Marítim de Barcelona.
Es venen les entrades a:
Museu Marítim de Barcelona.

Exhibició de Les Sorres X, una petita embarcació de cabotatge datada en la segona meitat del segle XIV i trobada a Castelldefels durant les obres de construcció del Canal Olímpic. Es va localitzar enterrada sobre una capa freàtica, fet que va afavorir la conservació de la fusta, al restar amarada i protegida per una capa de sorra d'uns 2 metres. La barca presenta 10 metres d'eslora amb un pal de vela llatina i fins a sis rems per banda, probablement destinada al transport de conserva de peix, segons indiquen els recipients ceràmics localitzats durant l'excavació arqueològica. Des del 2011 est à custodiada a l´MMB. Des del 2015 ha estat objecte delstreballs de conservació i consolidació necessaris per a la seva museïtzació.

Adreça:
Avinguda de les Drassanes, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
Quan
Acte permanent

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any