Visita la Casa Vicens, de Gaudí

Donada la situació d'emergència sanitària davant el COVID-19, la Casa Vicens romandrà tancada fins a nou avís.

El primer encàrrec important que va rebre el jove arquitecte Antoni Gaudí va ser la construcció de la casa d’estiueig de Manuel Vicens i Montaner, un ric empresari propietari d’una fàbrica de rajoles i totxos.

Des del novembre del 2017 es pot visitar aquesta casa, situada al carrer de les Carolines, a la Vila de Gràcia, que ha estat restaurada i museïtzada per acostar al públic la primera gran obra de Gaudí.

D’inspiració oriental, la Casa Vicens és un dels primers exemples de la renovació de l’estètica artística i arquitectònica que va culminar en l’aparició del Modernisme.

La restauració ha recuperat al màxim l’obra de Gaudí, que ha patit diverses modificacions al llarg dels anys, però alhora ha permès que sigui un espai accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. S’hi pot visitar la planta soterrani, on s’ubica la botiga llibreria i la biblioteca, la planta noble, la primera i segona planta i la coberta.

El jardí, que va veure com la seva extensió minvava amb l’expansió de la ciutat, és un espai emblemàtic de la casa i forma part de la memòria col·lectiva del barri.

La casa es pot visitar per lliure o bé amb guies experts.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Casa Vicens.


Gaudeix al teu ritme de la visita, sense condicionants: l´edifici està preparat perquè admiris i entenguis la primera casa que va dissenyar Gaudí i els seus detalls.

Podràs passejar tot el recinte monumental incloent el jardí i l´interior de l´edifici. La visita es pot realitzar de manera lliure, o si ho prefereixes, de la mà dels nostres guies seguint els itineraris recomanats i fent ús dels materials que facilitem a l´entrada.

A més dels elements museogràfics que resulten excel·lents materials de suport, podràs comptar amb explicacions complementàries del personal de sala.

L´edifici s´ha adequat amb un seguit de recursos per facilitar i millorar l´experiència del visitant a Casa Vicens. Recorregut adaptat per a persones amb dificultat de mobilitat.

Accés/Entrada:
- Per evitar cues a l´exterior del recinte, recomanem arribar amb un màxim de 10 minuts d´antelació.
- L´entrada permet l´accés a Casa Vicens el dia i l´hora que s´hi especifica. Un cop comprada l´entrada, no es permetrà canviar ni el dia ni l´hora.
- L´entrada s´ha de conservar durant tota la visita.
- L´entrada és un punt de control d´accés: un cop validada no serà possible sortir de Casa Vicens per tornar a entrar.
- Per beneficiar-se dels descomptes establerts, caldrà presentar la documentació acreditativa corresponen que quedarà subjecta a la validació del personal de control.

Casa Vicens

Adreça:
C Carolines, 18*24
:
Gràcia
Barri:
La Vila de Gràcia
Codi postal:
08012
Població:
Barcelona
On
Casa Vicens
Quan
Acte permanent

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any