Visita la Casa Vicens, de Gaudí

Rutes. Després de ser restaurada, ja es pot visitar la primera obra mestra de Gaudí, la Casa Vicens.

El primer encàrrec important que va rebre el jove arquitecte Antoni Gaudí va ser la construcció de la casa d’estiueig de Manuel Vicens i Montaner, un ric empresari propietari d’una fàbrica de rajoles i totxos.

Des del novembre del 2017 es pot visitar aquesta casa, situada al carrer de les Carolines, a la Vila de Gràcia, que ha estat restaurada i museïtzada per acostar al públic la primera gran obra de Gaudí.

D’inspiració oriental, la Casa Vicens és un dels primers exemples de la renovació de l’estètica artística i arquitectònica que va culminar en l’aparició del Modernisme.

La restauració ha recuperat al màxim l’obra de Gaudí, que ha patit diverses modificacions al llarg dels anys, però alhora ha permès que sigui un espai accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. S’hi pot visitar la planta soterrani, on s’ubica la botiga llibreria i la biblioteca, la planta noble, la primera i segona planta i la coberta.

El jardí, que va veure com la seva extensió minvava amb l’expansió de la ciutat, és un espai emblemàtic de la casa i forma part de la memòria col·lectiva del barri.

La casa es pot visitar per lliure o bé amb guies experts.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Casa Vicens.

Abans de començar la visita, un membre del nostre equip et donarà la benvinguda i t´oferirà una constextualització de Casa Vicens, així com orientació a prop del recorregut i itinerari ideal.

Podràs circular per la casa al teu ritme, el temps que necessitis per observar tots els detalls d´aquesta obra del Modernisme. Casa Vicens ha estat concebuda com un espai museogràfic permanent els continguts interpretatius dels quals –així com les exposicions- permeten ampliar el coneixement sobre Antoni Gaudí i la seva transcendència. Perquè aturant-e aquí és possible conèixer no només els inicis d´aquest geni, sinó entendre també tota la seva obra posterior.

A cada planta, el personal de sala atendrà qualsevol dubte que tinguis.

El programa d´accessibilitat. L´edifici i el recorregut s´han adequat amb un seguit de recursos per facilitar i millorar l´experiència del visitant a la Casa Vicens. Recorregut adaptat per a persones amb dificultat de mobilitat.

Casa Vicens

Adreça:
C Carolines, 18*24
:
Gràcia
Barri:
la Vila de Gràcia
Població:
Barcelona
On
Casa Vicens
Quan
Acte permanent

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any