"Albarrán Cabrera. El Indestructible"

Traductor de Google:

Fotografía. La muestra reúne cerca de 90 fotografías de las series más emblemáticas del dúo artístico, que han llevado a cabo durante veinte años.

Foto Colectania presenta "El Indestructible", la primera exposición fotográfica de Albarrán Cabrera en un centro de arte.

La pareja artística formada por Ángel Albarrán y Anna Cabrera ha creado un universo de belleza en torno al tiempo, la identidad y la memoria.

Su obra se caracteriza por la diversidad de técnicas fotográficas que utilizan y que infunden en sus imágenes una carga estética y artesanal muy especial.

La muestra incluye una selección de fotografías de sus series fotográficas más relevantes: The Mouth of Krishna, The Indestructible, This is you here, Kairos y Nyx.

Encontrarás más información sobre la exposición en la web de Foto Colectania.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Fundació Privada Foto Colectania.

Ángel Albarrán i Anna Cabrera han treballat de manera col·laborativa com a fotògrafs des de l’any 1996. Influïts per pensadors, cineastes, escriptors i artistes, tant occidentals com orientals, utilitzen el mitjà fotogràfic per qüestionar les idees preconcebudes sobre el temps, el lloc o la identitat. D’aquesta manera, el seu treball aconsegueix assolir una nova noció de la percepció com a element clau per entendre no només l'art, sinó la pròpia experiència vital.

“La fotografia ens ajuda a comprendre la realitat, les imatges són com notes visuals en un quadern”, subratllen Albarrán Cabrera. El seu univers poètic ens convida a fer un viatge oníric: emprendre el vol entre els buits de l'espessor, lliscar sobre la superfície plana de les aigües, plomatge de color negre nacrat o d'un blanc immaculat, centelleig de pètals vellutats… Les seves imatges, entre la realitat i la il·lusió, exploren la nostra relació amb un món tangible. El temps, la memòria i la presència gairebé física de la bellesa recorren tota l'obra d'aquests fotògrafs.

Per aconseguir-ho, Albarrán Cabrera utilitzen una gran varietat de procediments fotogràfics: impressió en platí/pal·ladi, gelatina de plata, cianotípia, impressió pigmentada, etc. Tot plegat confereix a les seves imatges una textura especial i fa que la seva proposta sigui molt singular: “Entenem la fotografia com un objecte, i el mitjà fotogràfic, com una eina que ens permet passar d’un concepte a una imatge i, finalment, a un objecte concret. No ens interessa que la imatge reprodueixi la realitat, sinó intentar crear un artefacte que tingui prou informació i interès perquè entri a formar part de la narrativa de qui se’l mira. És aquí on cada procés, amb les seves característiques concretes, és capaç de crear una realitat amb estil propi”.

L'obra d'Albarrán Cabrera és present en col·leccions públiques i privades, i les seves publicacions editorials gaudeixen d’una gran acollida, tant a nivell nacional com internacional.

Fundació Privada Foto Colectania

Dirección:
Pg Picasso, 14
:
Ciutat Vella
Barrio:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Fundació Privada Foto Colectania
Cuándo
De 28/06/2023 a 07/01/2024

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año