Visites a la Torre de les Aigües

Suspeses totes les visites de manera temporal

Rutes. Dissabte i diumenge al matí es pot visitar la Torre de les Aigües del Poblenou.

Acte suspès

La Torre de les Aigües del Besòs és un dels pocs elements que han sobreviscut del patrimoni industrial del litoral barcelonès. És una edificació del segle XIX que, després de tres anys de rehabilitació, es va obrir el 2014 per primer cop al públic. N’és especial també l’arquitectura, ja que es tracta d’un model arquitectònic innovador, molt diferent del d’altres torres d’aigua construïdes a Europa en aquest mateix període.

Pujant els més de tres-cents graons de la torre, descobrirem la funció d’aquesta construcció singular, el procés d’extracció de l’aigua, el sistema constructiu i com l’han afectat els diversos esdeveniments de la història. Des de la torre, a més de 60 metres d’altura, es veu una Barcelona diferent de la que es pot veure des de Collserola o els edificis alts del centre. És una Barcelona més propera al mar, més a escala humana. I l’interior de l’edifici també és un recordatori de com era l’arquitectura de l’època industrial de l’any 1880, anterior a la consolidació de l’estil burgès del modernisme.

Et presentem un recorregut pel passat i el present de la Torre de les Aigües del Besòs, un dels únics elements que han sobreviscut del patrimoni industrial al litoral de Barcelona, al barri del Poblenou.

Des del somni de la seva construcció, passant pel somni de l´oblit i els usos industrials, arriba ara el somni de la seva recuperació.

Amb més de 60 metres d´alçària, és el testimoni d´un gran projecte empresarial per proveir d´aigua de boca la ciutat de Barcelona, que va impulsar la Compañía General Anónima de Aguas de Barcelona, Ladera Derecha del Besós.

Pel caràcter emblemàtic de l´espai i per la seva estructura arquitectònica, les visites a la Torre s´han de realitzar amb un guia, que ens trasllada a la Barcelona de 1880, al passat industrial de Barcelona i del Poblenou.

El recorregut per la Torre no està adaptat per a les persones amb discapacitat física. Les característiques constructives dificulten la seva adaptació. La Torre disposa de serveis adaptats a la Casa de les Vàlvules.

Torre de les Aigües del Besòs

Adreça:
Plaça de Ramon Calsina, 1*4
:
Sant Martí
Barri:
Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou
Població:
Barcelona
On
Torre de les Aigües del Besòs
Quan
Acte permanent

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any