Visites guiades al Refugi antiaeri de la plaça del Diamant

Arqueologia. Una oportunitat excepcional per a visitar un refugi antiaeri.

El Refugi Antiaeri de la plaça del Diamant formava part dels més de 90 refugis que hi havia al barri de Gràcia, i és un dels més grans dels 1.300 que es van construir a Barcelona, una de les primeres ciutats bombardejades sistemàticament des de l´aire en un conflicte bèl·lic.

Avui dia, per recuperar la memòria, el Taller d´Història de Gràcia ofereix cada diumenge visites guiades per explorar l´indret. Una bona manera de descobrir l´entramat de túnels que el formen i que van salvar tantes vides.

Més informació.

Horaris

El Refugi 232 ubicat a la plaça del Diamant és un dels refugis antiaeris construïts a Barcelona durant la Guerra Civil. Arran dels bombardejos marítims i aeris que va patir la ciutat es van construir gairebé 1400 refugis de tipologies diverses, molts dels quals, per iniciativa veïnal.

El Taller d’Història de Gràcia us ofereix una visita guiada, on s’explica el context general de guerra en el qual s’emmarquen els bombardejos soferts, com la ciutat reaccionà amb la defensa i veure un dels grans exemples de la defensa passiva de la ciutat que representa el Refugi 232.

Recórrer les galeries subterrànies d’aquest espai ens permetrà entendre el que suposà l’aparició del bombardeig indiscriminat sobre la població civil, una pràctica militar testada breument durant la Primera Guerra Mundial, i que durant la Guerra Civil agafarà una magnitud mai vista a Europa.

Refugi Antiaeri de la Plaça del Diamant

Adreça:
Pl Diamant, 10
:
Gràcia
Barri:
la Vila de Gràcia
Població:
Barcelona
On
Refugi Antiaeri de la Plaça del Diamant
Quan
Acte permanent

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any