Exposició virtual 'Rere els murs del monestir. 700 anys d'una història en femení'

Traductor de Google:

Schedule


Aquest documental és el resultat d´un projecte de recerca ampli i ambiciós que permet apropar-se al monestir de Pedralbes des dels seus orígens fins al present, com mai no ho havíem pogut fer fins ara.

L´estudi de la documentació que es conserva a l´arxiu del monestir, en paral·lel amb l´anàlisi de les empremtes que les successives intervencions han deixat en l´edifici, ens permet entendre com va anar creixent i canviant al llarg dels segles fins a arribar a l´estat en què el veiem avui. Aquest monestir de fundació reial va constituir durant segles un veritable centre de poder femení molt lligat al país i, particularment, a la ciutat de Barcelona.

Mitjançant la tecnologia 3D, els espectadors es poden endinsar virtualment en algunes de les estances del monestir medieval que han estat recreades, amb la màxima fidelitat, a partir de la documentació, dels testimonis físics que s´han conservat i de paral·lels coetanis. D´altra banda, cal fer notar que, malgrat que la imatge del monestir que es presenta s´emmarca a l´inici del segle xv, s´ha inclòs asincrònicament la capella de Sant Miquel en el moment en què s´hi van dur a terme els murals que la decoren, que corresponen a una època anterior, per l´excepcionalitat que suposen dins el conjunt del monestir.

Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Address:
Bda Monestir, 9
:
Les Corts
Area:
Pedralbes
Post Code:
08034
City:
Barcelona
Where
Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
When
Ongoing event

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year