‘Parpella’, by Marta van Tartwijk

Traductor de Google:

Visual art. The display uses video, sculpture and performance as elements for dialogue between the body and landscape.

Parpella explores the body in movement as a spatial construction in motion, based on the moment of dancing in the dark with other bodies that are broken and recomposed by lights, brightness, smoke and rhythm

It uses copying, transformation and editing to suspend the original attributes associated with the body, stretching like a membrane the liminal space between it and a post-industrial landscape and architecture, speculating on an accumulated, artificial, cryptic and sensual nature.

Further information.

Schedule

Others

Occur on:
La Capella.

Parpella aborda el cos en moviment com una construcció espacial en trànsit a partir del moment de ballar en la foscor amb altres cossos que es trenquen i es recomponen per les llums, la brillantor, el fum, el ritme. Se serveix de la còpia, la transformació i l’edició amb l’objectiu de suspendre els atributs originals associats al cos, estirant l’espai liminal entre aquest i un paisatge i arquitectura postindustrials com una membrana, especulant sobre una natura acumulada, artificial, críptica i sensual. 

Marta van Tartwijk (Barcelona, 1990) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid, i va completar la formació a l’École européenne supérieure d’art de Bretagne (França), a la Universitat de Barcelona i a A*Desk. Ha exposat i desenvolupat la seva obra en diferents institucions, com Fabra i Coats, INJUVE, Sala de Arte Joven, TEA Tenerife, BilbaoArte, Dos Mares, Tabakalera o Matadero. En la seva pràctica explora com la imatge pot accedir a l’experiència personal, operar com una frontissa que articula temps, contextos i experiències subjectives, experimentant amb cos i llenguatge. 

La Capella

Address:
C Hospital, 56
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
La Capella
When
From 30/04/2024 to 07/07/2024

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year